05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În primul meci al preliminariilor, România a pierdut două puncte, remizând cu Albania, scor 1-1, iar Belarus a obţinut o victorie răsunătoare pe terenul Franţei (1-0). Meciul de la Minsk era unul de totul sau nimic şi de el depindea scaunul selecţionerului Răzvan Lucescu, sub comanda căruia naţionala României a câştigat un singur meci în 2010, 3-0 cu Honduras, fiind învinsă în celelalte patru amicale (0-2 cu Israel, 2-3 cu Ucraina, 0-1 cu Macedonia şi 0-2 cu Turcia).
Cu Belarus, "tricolorii" au avut un joc bun, au fost superiori la capitolul posesie şi şi-au creat ocazii de a marca prin Bogdan Stancu (16, 25) şi Torje (32), însă bieloruşii au fost parcă mai periculoşi în faţa porţii lui Pantilimon. Echipa lui Răzvan Lucescu a jucat mai bine, comparativ cu meciul cu Albania, pasând mai exact, alergând şi făcând un pressing susţinut, dar nereuşind să desfacă apărarea aglomerată a adversarului.
Dacă în prima repriză ambele echipe au reuşit să-şi creeze şanse de a marca, în cea de-a doua jocul a fost steril, fără ocazii clare, în condiţiile în care jucătorii au părut preocupaţi mai mult de defensivă şi de blocarea adversarului, decât de a construi în atac.
Pe final, Ciprian Marica, intrat pe teren  în minutul 81, a avut două ocazii de a marca, dar Jenvov a fost de fiecare dată la post, iar George Florescu a fost surprins prea avansat de o pasă în faţa porţii goale, pe care ar fi putut-o transforma în gol.
Următorul meci al României în preliminariile Euro 2012 este cel cu Franţa, programat pe 9 octombrie, în deplasare.

Răzvan Lucescu: „Am făcut un joc bun, dar nu marcăm, trecem printr-o perioadă ghinionistă”

Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a declarat, după meciul cu Belarus, că echipa sa nu a fost pusă în dificultate, dar nu a ştiut să gestioneze momentele decisive, şi că este greu să ai linişte la echipă, atunci când ţi se spune zilnic că eşti "prost". "Am făcut un joc bun, am recuperat multe mingi, am avut patru mari ocazii de gol, au existat puţine momente în care am fost puşi în dificultate, şi asta când pierdeam balonul şi ei ieşeau pe contraatac. Hleb, Kutuzov sunt foarte buni, Kornilenko foarte puternic. Ne-am reorganizat rapid şi am blocat situaţiile lor. Ca joc, l-am controlat, dar nu marcăm. Am avut situaţii, dar astfel de jocuri se câştigă când marchezi. Era logic să facem schimbări în echipă după 90 de minute intense cu Albania, era normal să intre şi alţii, au făcut-o bine", a spus Răzvan Lucescu după meci, informează Sport.ro.
Întrebat dacă mai poate continua să audă critici, Lucescu a răspuns: "Dacă ai auzi în fiecare zi la locul de muncă că eşti prost, prost, idiot, ai mai avea linişte, entuziasm, siguranţă? Criticile vor exista şi dacă am câştiga Campionatul European".
Tehnicianul selecţionatei României a adăugat că echipa naţională traversează un moment mai puţin prielnic, "o perioadă ghinionistă". "E un moment nefavorabil, dar vor începe să intre şi golurile. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, nu suntem într-un mare moment al fotbalului, nu vom putea să dominăm categoric adversarii şi să ne creăm ocazii ca Barcelona. Este o perioadă ghinionistă, în care orice ai face nu reuşeşti mai mult decât atât", a spus Lucescu. El a adăugat că România are aceleaşi şanse de calificare ca şi înainte de startul campaniei: "Şansele sunt aceleaşi, se joacă fiecare meci, e un echilibru în grupă. Belarus e total diferită de ce ne imaginam. Trebuie să acceptăm situaţia care este, noi suntem în continuă cădere".
Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat, marţi, după meciul Belarus - România, că selecţionerul Răzvan Lucescu se bucură în continuare de susţinere, în ciuda faptului că naţionala are doar două puncte după două meciuri din grupă. "Răzvan Lucescu are toată susţinerea. Trebuie să recuperăm punctele pierdute cu Albania şi Belarus în meciul cu Franţa", a spus Lupescu, informează site-ul sport.ro.
Atacantul Ciprian Marica a declarat, marţi, la Sport .ro, că nu este în măsură să spună ce nu merge la naţională, deoarece el a jucat doar şapte minute. "Ne gândim deja la următorul meci, n-avem timp să fim trişti. Am încercat să-mi ajut echipa cât am putut. Am luat două puncte, e puţin. Sperăm într-un rezultat bun la Paris. Răzvan e susţinut de noi, ţelul nostru e comun, ne bazăm unii pe alţii. Şansele de calificare au scăzut, dar nu se pune problema să nu mai venim la echipa naţională. Moralul e puţin scăzut după aceste rezultate. Nu sunt în măsură să spun ce nu merge la naţională, eu am jucat doar şapte minute", a afirmat Marica la Sport.ro.

Răzvan Cociş: „Şansele de calificare scad cu cât naţionala pierde puncte”

Mijlocaşul Răzvan Cociş a declarat, marţi, la Sport.ro, după meciul Belarus - România, că şansele de calificare scad cu cât naţionala pierde puncte.
"Două egaluri din două meciuri e prea puţin. Şansele de calificare scad cu cât pierdem mai multe puncte. Mai pot apărea surprize în grupa asta. Nu are rost să dăm vina pe ghinion, trebuie să fim mai fermi, mai hotărâţi, abia apoi să vorbim de noroc sau ghinion. Ne aşteaptă un meci greu în Franţa, ne dorim să câştigăm, să mergem acolo cu speranţe după ce am învăţat din aceste meciuri. Noi, jucătorii, îl susţinem pe Răzvan Lucescu, din partea noastră are toată susţinerea", a spus Cociş la Sport.ro.

Mircea Lucescu: „Cu puţină şansă, echipa putea avea şase puncte”

Ca de fiecare dată Mircea Lucescu a sărit în apărarea fiului său, Răzvan, încercând să mute atenţia de la selecţioner către jucători, despre care a spus că nu mai au valoare aşa mare ca Hagi, Ilie Dumitrescu sau Răducioiu, care erau capabili să câştige un meci singuri.
"Un antrenor îşi duce echipa la 20 de metri. De acolo intervine jucătorul. E foarte uşor să facem comentarii estetice. Problema e să faci judecăţi de valoare. Dacă am dominat jocul, dacă echipa a fost scurtă. Aştept o analiză mai eficientă a jocului. Mai sunt foarte multe meciuri de jucat. Belarus va pune mari probleme tuturor echipelor. Nu ai cum în trei zile să pregăteşti jocul de atac. Nu mai avem jucători ca Hagi, Ilie Dumitrescu sau Răducioiu care să îţi rezolve un meci. Mutu a disparut de foarte mult timp. Timpul trece pentru toata lumea. Asta e echipa naţională. Au apărut jucători tineri, cum sunt Deac, Torje, Florescu. Florescu a făcut o partida foarte bună marţi, chiar peste Rădoi. Se reconstruieşte o echipă naţională", a declarat Mircea Lucescu la GSpTV.
Antrenorul lui Şahtior a mai spus că fiul său trebuie lăsat să continue la naţională, deoarece are nevoie de timp pentru a construi o echipă nouă. "Presiunea este imensă, cine acceptă sa fie criticat? Credeţi că un antrenor nu se gândeşte ce jucători va folosi? Nu sunt de acord cu atacurile la persoană. De ce nu vorbiţi cu antrenori? Voi sunaţi doar impresari şi preşedinti de club, care au anumite interese. Nu ştiu dacă sunt sau nu interese să fie schimbat Răzvan. Răzvan Lucescu are nevoie de timp să construiască o echipă. Deocamdată se bazează pe organizare. Cu puţină şansă, echipa putea avea şase puncte", a mai spus Mircea Lucescu.

România şi Luxemburg, singurele fără victorie din grupa D

După două meciuri, tricolorii ocupă locul 5 în grupa de calificare, acelaşi pe care au încheiat precedenta campanie de calificare, pentru CM 2010.
România şi Luxemburg sunt singurele naţionale care nu au obţinut nicio victorie în grupa D a preliminariilor pentru Euro 2012. În etapa a doua a campaniei de calificare Franţa a învins cu 2-0 pe terenul Bosniei-Herţegovina, iar Albania a depăşit cu acelaşi scor, pe teren propriu, selecţionata Luxemburgului. Grupa D a preliminariilor pentru Campionatul European din Polonia şi Ucraina este una dintre cele în care s-au marcat cele mai puţine goluri, în meciurile disputate marţi pe Bătrânul Continent. Doar trei reuşite s-au consemnat în cele trei partide, două dintre ele în meciul de la Sarajevo, dintre Bosnia-Herţegovina şi Franţa. "Cocoşilor" le-a luat mai bine de o repriză să depăşească şocul înfrângerii de vineri, din faţa Belarusului. Au deschis scorul abia în minutul 72, prin Karim Benzema, care a păcălit doi fundaşi adverşi înainte de a-l bate pe Hasagic. Diferenţa a fost majorată în minutul 78 de Malouda, din pasa lui Valbuena. Victoria cu 2-0 a Franţei, coroborată cu succesul la limită al Albaniei contra Luxemburgului, scor 1-0, aruncă naţionala României pe locul 5 în clasamentul grupei D.


Articole înrudite