09 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Să vină Cupa la Galaţi!
Să vină Cupa la Galaţi!
FC Oţelul Galaţi - FCM Tg. Mureş 2-1 (0-0)
stadion Oţelul, spectatori: 3.000
Au marcat: Paraschiv (min. 51), Antal (min. 85) respectiv Subotic (min. 81)
Formaţii:
Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă, Sârghi, Perendija, Ilie - Neagu, Giurgiu, Viglianti (min. 83 Pena) - Iorga (min. 68 Antal), Paraschiv (min. 75 Punosevac), Frunză.
FCM Tg. Mureş (antrenor Tibor Selymes): Albuţ - Vagner, Nicu, Gugu, Szilaghi - Issa Ba - Goge (min. 46 Fl. Dan), Mohammed (min. 62 Didi), Ilyes, Bumba (min. 76 Celsinho) - Subotic.
cartonaşe galbene: Frunză (min. 44), Râpă (min. 53), Neagu (min. 89 şi min. 90) respectiv Ilyes (min. 18) şi Fl. Dan (min. 56)
cartonaşe roşii: Neagu (min. 90) respectiv Szilaghi (min. 85) şi Celsinho (min. 90)
Arbitru: Robert Dumitru (Braşov)
Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui) şi Bogdan Gheorghe (Bucureşti)

După ce s-au rezolvat problemele financiare, oţelarii au scăpat de o grijă iar de acum înainte vor trebui să se concentreze numai la joc. Prima repriză a partidei de marţi seară a fost una anostă, cele două echipe s-au anihilat reciproc, iar fazele la cele două porţi au fost rare. Oaspeţii au încercat să obţină mai mult decât  în jocul de campionat de pe teren propriu, dar Sârghi a avut o intervenţie salvatoare în min. 17 din faţa lui Bumba. În ultimul minut al primei reprize, la o învălmăşeală în careul oaspeţilor, Giurgiu a fost blocat in extremis. După pauză, lucrurile s-au schimbat radical, partida a căpătat ritm şi dramatism spre final. Din nou, Paraschiv a confirmat încrederea acordată şi a deschis scorul în min. 51, după o fază în care a colaborat cu Iorga. Băieţii lui Selymes nu s-au împăcat cu situaţia de pe tabela de marcaj şi au avertizat prin Fl. Dan (min. 57), Ilyes (min. 59) sau Subotic (min. 79). Acesta din urmă a înscris până la urmă şi a restabilit egalitatea, dar roş-alb-albaştrii nu au cedat iar cu cinci minute înainte de finalul celor 90 de minute regulamentare, Giurgiu l-a angajat excelent pe Neagu, care a fost luat cu fulgi cu tot de Szilaghi, pentru gestul său mureşeanul fiind eliminat. Antal şi-a asumat răspunderea dar a ratat penaltiul, faza a continuat iar mijlocaşul Oţelului a semnat victoria echipei sale cu o execuţie care va ajunge pe CNN: semifoarfecă din lateral. Pe final, nervii au cedat iar Celsinho şi Neagu au plecat la vestiare mai devreme.

Declaraţii:
Marius Stan - director general FC Oţelul: „Calificare obţinută greu, două meciuri la trei zile distanţă. Rămâne victoria şi calificarea, Cupa este un obiectiv pentru noi, e un drum mai scurt spre Europa League. E păcat că a trebuit atâta zgomot pentru nişte bani pe care jucătorii îi merită cu prisosinţă. Acum sunt cu banii la zi şi aşa vom şi rămâne, pentru că avem bani în club.”
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Mă bucur că am trecut în fazele superioare ale Cupei, chiar şi jocul mă mulţumeşte. Nu am preferinţe de adversari în sferturi, ştiu toate echipele rămase în competiţie. Nici nu m-am uitat la penalty-ul lui Antal, pentru că nu obişnuiesc să mă uit la loviturile de la 11 metri. A fost un gol antologic.”
Liviu Antal: "A fost un simplu gol, care a dus mai departe echipa în Cupa României. Chiar dacă am ratat, e bine că s-a terminat cu bine. Nu conta cine marchează. Orice echipă care cade cu noi mai departe este valoroasă, nu mai sunt echipe mici. Nu am avut nicio presimţire că voi da gol, e bine că am făcut-o."


Articole înrudite