18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Să vină Dinamo sau Steaua!
Să vină Dinamo sau Steaua!
FCM Dunărea Galaţi - Sportul Studenţesc 1-0 (1-0)
stadion Dunărea, spectatori: 250
A marcat: Vali Munteanu (min. 29)
Formaţii:
Dunărea Galaţi (antrenor Viorel Tănase): Măstăcan - Radu (min. 46 Cristescu), Marin, Cucu, D. Popescu - Cioinac, Bostan, Cristea - V. Munteanu, Chelaru (min. 55 Cârjan), Bârlădeanu (min. 73 Enache).
Sportul Studenţesc (antrenor Gheorghe Mulţescu): Ormenişan - Farmache, Cioranu, A. Lungu, Cheţan - Irimia (min. 76 Truţă), V. Nicola (min. 46 Maxim), Târnăcop, V. Lazăr - Ferfelea, Nistor (min. 46 L. Dobre)
cartonaşe galbene: Cristea respectiv Farmache
Arbitru: Lucian Rusandru (Sf. Gheorghe)
Asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti) şi Stelian Slabu (Braşov)
Asta a fost expresia care s-a auzit miercuri după-amiază din vestiarul dunărenilor la finalul partidei cu Sportul Studenţesc din 16-imile Cupei României Timişoreana. Trupa lui Viorel Tănase a continuat seria evoluţiilor ascendente din ultimul timp şi după o evoluţie bună per ansamblu a reuşit să facă o „victimă” din Liga I. Eroul partidei a fost gălăţeanul Vali Munteanu, care a reuşit unicul gol al partidei, a mai avut şi alte ocazii dar a şi pasat baloane utile pentru colegi.  Dunărea a dominat jocul clar în cel de-al doilea mitan, dar din păcate a irosit 5-6 ocazii importante prin Popescu, Chelaru, Vali Munteanu, Bârlădeanu sau Cârjan. Ultimul sfert de oră a fost spectaculos, s-a jucat pe contre iar studenţii din Regie au trecut pe lângă egalare. Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Truţă, în prelungiri, fază la care Măstăcan a intervenit salvator cu piciorul.
Declaraţii:
Vali Munteanu - jucător Dunărea: „Golul îl dedic suporterilor care au fost la stadion, mai mulţi ca de obicei. Este o victorie muncită obţinută pe un teren foarte greu. Este bine că până la urmă am ieşit noi învingători. Sincer, aş vrea ca în faza următoare să cădem cu Dinamo, ţin cu ei de când eram mic şi ar fi foarte frumos să-i batem”.
Viorel Tănase - antrenor Dunărea: „Este o victorie importantă, am trecut peste un adversar bun din Liga I. Sunt fericit pentru calificarea în optimi, jocul în prima repriză m-a nemulţumit pentru că ne puteam crea mai multe ocazii, ritmul nu mi-a plăcut. În partea a doua am avut destule ocazii, puteam să ridicăm scorul la 2, 3-0 dar nu ne-am concentrat destul la finalizare iar pe final puteam să primim gol şi ajungeam în prelungiri ceea ce nu mi-ar fi convenit pentru că sâmbătă avem un meci greu cu Săgeata. Îi felicit pe băieţi pentru efort, au fost exemplari. Nu m-am gândit la viitorul adversar din Cupă, dar oricine va fi vom juca numai la victorie, ar fi ceva extraordinar să mai mergem o etapă”.


Articole înrudite