21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Patinoarul Artificial din Galaţi găzduieşte în aceste zile Campionatul Naţional de haltere pentru juniori II. La startul competiţiei din acest an s-au aliniat 167 sportivi din toată ţara. Halterofilii gălăţeni şi-au respectat cartea de vizită şi au dominat întrecerile. 
La categoria 40 kg, Cristina Poteraş (Liceul cu Program Sportiv/CSM Dunărea) a cucerit trei locuri I şi medaliile de aur: 45 kg la smuls, 55 kg la aruncat şi 100 kg total. Campioana europeană, Elena Andrieş (LPS/CSM Dunărea) a concurat la 48 kg şi a devenit dublă campioană naţională la aruncat (75 kg) şi la total, cu 135 kg. De asemenea, Elena a cucerit titlul de vicecampioană la smuls (60 kg). Un titlul de campioană naţională a cucerit şi Andreea Parfene (CSM Dunărea) la categoria 58 kg, cu un rezultat de 72 kg la smuls, ea mai obţinând şi două medalii de argint la stilul aruncat (83) şi total (155). În sfârşit, Ionuţ Climescu (LPS/CSM Dunărea), la primul concurs mai tare din cariera sa, a devenit campion naţional la smuls (categoria 36 kg), cu o performanţă de 48 kg. Ionuţ a mai cucerit o medalie de argint la total şi una de bronz la stilul aruncat. Toţi aceşti sportivi se pregătesc la Centrul Naţional de Pregătire Olimpică a juniorilor (antrenori Mihai Nicolaie, Costel Dimofte, Mariana Bălan şi Angelica Abdula). 
Merită evidenţiate şi eforturile antrenorilor de la CSM Dunărea: Alexandru Dumitrescu şi Marin Otinceanu. În concursul de la Galaţi, Dunărea a punctat, până acum cu trei locuri IV, obţinute de către Nicoleta Pană, la categoria 48 kg.


Articole înrudite