21 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Salbă de medalii pentru „siderurgiştii” lui Dorel Badiu la Supercupa României
Salbă de medalii pentru „siderurgiştii” lui Dorel Badiu la Supercupa României
În fiecare an are loc această competiţie la seniori şi federaţia hotărăşte şi o categorie de juniori la care să se desfăşoare competiţia, categoria de juniori cu rezultatele cele mai bune pe plan internaţional. Participă primii 8 sportivi de la fiecare probă (ex: 8 la simplu băieţi, 8 la simplu fete,8 la dublu băieţi, 8 la dublu fete,8 la dublu mixt), un sportiv neputând participa decât la 2 probe (ex: simplu şi dublu băieţi sau dublu fete şi dublu mixt etc)
Clubul Siderurgistul a fost reprezentat de şapte juniori: Florin Tudor, Teodora Badiu, Miruna Niţu, David Niţu, Radu Rusu, Cosmin Panfil, Cătălina Simionescu. De menţionat că numai primii doi sunt la categoria U17, toţi ceilalţi fiind cu trei ani mai mici (U15), dar rezultatele obţinute în timpul anului i-au recomandat pentru aceasta competiţie.

Rezultate meritorii

Concursul a beneficiat de toate condiţiile unui turneu internaţional: s-a jucat pe covoare Yonex (aduse special din Germania de firma japoneză de echipament sportiv, covoare pe care se joacă numai la marile competiţii europene sau mondiale) şi cu mingi de pană marca Yonex AS 50, cele mai bune din lume. Au fost şi consistente premii în bani şi obiecte oferite de sponsorii turneului. Sportivii gălăţeni s-au comportat foarte bine şi au reuşit rezultate foarte bune. Teodora Badiu - Florin Tudor au ocupat locul I la dublu mixt, Teodora Badiu - Miruna Niţu, locul II la dublu fete, Florin Tudor - Cătălin Ionaşcu (Bacău), locul III dublu băieţi, Cătălina Simionescu - Soraia Askari (Bucureşti), locul 3 la dublu fete. În paralel a avut loc şi competiţia veteranilor, care s-a desfăşurat la două categorii de vârstă. La +35 ani dublul Dorel Badiu - Mădălin Slavu au ocupat locul II iar la +45ani dublul Dorel Badiu  - Ionica Iordan (Bucureşti) au ocupat tot locul II. Altfel, în perioada 16-19 decembrie se va organiza la Bucureşti un cantonament cu lotul lărgit de la categoria U19 în vederea participării la Campionatele Europene care vor avea loc în Finlanda în aprilie 2011. La acest stagiu de pregătire vor participa şi „siderurgiştii” Teodora Badiu, Miruna Niţu şi Florin Tudor.


Articole înrudite