25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şansele celor mai bune 5 echipe naţionale din lume la Cupa Mondială din 2018
Şansele celor mai bune 5 echipe naţionale din lume la Cupa Mondială din 2018

Campionatul Mondial de fotbal din Rusia se apropie cu paşi repezi. Deşi lumea fotbalului din Europa este concentrată asupra competiţiilor interne şi continentale care se apropie de stabilirea ierarhiilor, majoritatea echipelor calificate la competiţia interţări au început pregătirile.

În lupta pentru titlul mondial se detaşează 5 echipe: Brazilia, Germania, Spania, Argentina şi Franţa. Pentru a află celelalte 31 de formaţii calificate la competiţia din Rusia daţi click aici şi veţi afla informaţii de ultimă oră despre toate competitoarele.

Ca la fiecare competiţie mondială, Brazilia este văzută şi în acest an că favorita certa. Dintre toate competitoarele, ea pare a avea un lot mai omogen, selecţionerul Tite anunţând deja 14 dintre jucătorii selecţionaţi: A.Becker, D.Alves, Marquinhos, Miranda, Marcelo, Casemiro, Paulinho, R. Augusto, Coutinho, G. Jesus, Neymar, T. Silva, Fernandinho, Willian şi Firminho. Cu o singură excepţie, Augusto, toţi evoluează la cele mai puternice echipe de club din Europa.

Germania este o pretendentă la titlu şi atunci când vine cu rezervele. De altfel, echipa antrenată de J. Low a câştigat Cupa Confederaţiilor din Rusia în 2017 cu garnitură a doua. Selecţionerul german nu şi-a cristalizat formula de echipă, rezultatele din pregătiri reflectând nehotărârea sa: remize cu Franţa, Spania şi Anglia şi înfrângere cu Brazilia. Incertitudinile sale sunt fireşti când din noul val de fotbalişti germani fac parte Leon Goretzka, Timo Werner, Joshua Kimmich, Leroy Sane şi Niklas Sule.

Văzută că a treia favorita la câştigarea competiţiei, Spania pare într-o oarecare pierdere de viteză, rezultatele bune din ultimul timp venind mai mult în urma unor reuşite personale de excepţie. Totuşi, Spania a terminat neînvinsa grupa de calificare din care a mai făcut parte şi Italia. Cu o linie de fund experimentată şi extrem de valoroasă, selecţionerul Lopetegui poate oricând să construiască o echipă redutabilă, în condiţiile în care are de unde alege.

Argentina lui Messi pare cea mai capricioasă dintre echipele cu şanse mari la câştigarea trofeului. Deşi are la dispoziţie o mulţime de jucători valoroşi, tehnicianul Sampaio nu pare să găsească o formulă de echipa care să pună în valoare talentul lui Messi. Cu toate astea, Argentina a jucat în ultimii ani de două ori finala Copa America şi o dată finala Campionatului Mondial, dar le-a pierdut pe toate. Calificată pe ultima sută de metri la campionatul mondial şi surclasată de Spania în ultimul meci amical, Argentina rămâne o forţă a fotbalului mondial, având jucători ofensivi de calibrul lui Messi, Aguero, Di Maria, Dybala sau Icardi.

O figură frumoasă la această Cupă Mondială se aşteaptă de la Franţa. Calificată fără mari emoţii dintr-o grupă cu Suedia, Olanda şi Bulgaria reprezentativa cocoşului galic are o misiune uşoară în grupa cu Danemarca, Peru şi Australia.


Articole înrudite