10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se mai poate salva Oţelul?
Se mai poate salva Oţelul?

Victoria obţinută împotriva Stelei pe Naţional Arena a readus optimismul în rândul oţelarilor. Salvarea de la retrogradare a început să fie din nou posibilă. Semnalul vine chiar de la conducerea administrativă.

Vlad Răpişcă - administrator special Oţelul, a declarat: „În meciul cu FCSB am văzut adevărata echipă Oţelul. Am regăsit acel spirit de luptă care a dus Oţelul în Liga Campionilor. Duminică trebuie să învingem Viitorul şi avem nevoie mai mult decât oricând de susţinerea suporterilor."

Drept urmare, la meciul cu echipa lui Hagi intrarea va fi liberă. Problema este dacă Oţelul chiar se mai poate salva de la retrogradare. 11 puncte separă formaţia de la Dunăre de Universitatea Cluj, prima echipă aflată deasupra liniei. Chiar dacă ar obţine numai victorii până la finalul campionatului, Oţelul nu ar fi sigură că va juca şi anul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc! Cu 39 de puncte, fosta campioană ar depinde de rezultatele pe care le-ar obţine contracandidatele sale la evitarea retrogradării. Este extrem de greu de crezut că Oţelul va câştiga tot, iar Universitatea Cuj va mai obţine doar 10 puncte şi FC Braşov numai 11. Nu mai punem în discuţie faptul că Ceahlăul, Gaz Metan şi Rapid ar trebui să nu obţină mai mult de 13, 14 şi 15 puncte fiecare, adică să nu depăşească cele 39 de puncte pe care le-ar putea realiza formaţia gălăţeană. Acest scenariu pare de domeniul fantasticului, însă în fotbalul actual se poate întâmpla aproape orice. Cert este însă că Florin Marin trebuie să-şi pregătească jucătorii să câştige fiecare partidă până la final. Victoria obţinută pe Naţional Arena le-a refăcut moralul jucătorilor gălăţeni, astfel că Oţelul se anunţă un adversar redutabil pentru echipele pe care le va întâlni în ultimele 7 etape ale campionatului. Pentru a spera din nou cu adevărat la evitarea retrogradării, elevii lui Florin Marin trebuie să joace la fel ca în partida cu Steaua. Când crezi în şansa ta, nimic nu pare imposibil în sport ca şi în viaţă. Miracolele se întâmplă rar în fotbal, dar atunci când apar îi răsplătesc pe aceia care cred până la capăt în şansa lor. Poate că a sosit timpul ca soarele să iasă şi pe strada Oţelului, o formaţie care nu a păcălit niciodată fotbalul. Pentru a spera în realizarea unei minuni, Florin Cernat şi colegii săi au nevoie de sprijinul publicului. Suporterii au ajutat Oţelul în primăvara anului trecut şi pot face acelaşi lucru şi în 2015.


Articole înrudite