04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sergiu Stancu, cel mai bun antrenor român din 2019. Internaţionalii de la CSM Arcada, Marian Bala şi Ciprian Matei în Top 10
Sergiu Stancu, cel mai bun antrenor român din 2019. Internaţionalii de la CSM Arcada, Marian Bala şi Ciprian Matei în Top 10

Federaţia Română de Volei a stabilit ierarhia pe anul 2019. Echipa gălăţeană, CSM Arcada, care a câştigat în premieră titlu de campioană a României, este bine reprezentată. Cel mai bun antrenor român a fost desemnat Sergiu Stancu, care l-a devansat pe Dănuţ Pascu, antrenorul Naţionalei României care a evoluat în toamna anului trecut după o absenţă îndelungată la Europene, şi antrenorul celor de la SCM U Craiova. De asemenea, doi jucători ai campioanei României şi ai Naţionalei se află în Top 10: Marian Bala, locul 7 şi Ciprian Matei, locul 9.
CSM Arcada a încheiat turul de campionat în Divizia A1 pe primul loc cu 24 de puncte, fiind urmată pe podium de Dinamo Bucureşti 23 p şi ACS Volei Municipal Zalău 20 puncte. Echipa gălăţeană este puternic reprezentată în statistica individuală. Olandezul Niels Klapwijk a prins echipa ideală a turului, locul 1 la best server total cu 25 aşi, locul 2 cu 0,66 aşi pe set, locul 2 la best scorer: 192 puncte total respectiv 5,05 p media pe set şi locul 3 cu 55% eficienţa atacului. Pe locul 4 la eficienţă se situează coechipierul lui Kristo Kollo cu 54%. O prestaţie deosebită a reuşit şi Julian Bissette, rezervă în echipa ideală şi locul 3 la best bloker: 32 blocaje respectiv 0, 91 medie.
Antrenorul Sergiu Stancu a sunat adunarea încă de pe 2 ianuarie, antrenamentele se desfăşoară la sala Dunărea şi la sala de forţă. De la prima parte a pregătirilor lipsesc: Georgiev, Carrasco şi Cabrera, convocaţi la Naţionalele ţărilor lor cu care participă la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Primul joc oficial pentru CSM Arcada va avea loc pe 18 ianuarie în deplasare cu SCM U Craiova. Echipa gălăţeană continuă cursa şi în CEV Cup, unde în optimile de finală va întâlni în dublă manşă pe Galatasaray Istanbul, turul pe 29 ianuarie în Turcia, respectiv returul pe 12 februarie la Galaţi.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite