29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Studenţii gălăţeni au picat ultimele două examene şi au retrogradat
Studenţii gălăţeni au picat ultimele două examene şi au retrogradat
Luptă pe viaţă şi pe moarte în cel de-al treilea joc dintre CSU Galaţi şi U Cluj. Atmosfera din sala Siderurgistul a fost fierbinte, dar asta nu i-a împiedicat pe clujeni să-şi adjudece mai uşor decât se aşteptau primele două seturi. Spre lauda lor, gălăţenii nu s-au considerat învinşi, ci dimpotrivă, au demonstrat că ar merita să continue şi în viitorul sezon în prima divizie, au avut o tresărire de orgoliu şi au restabilit egalitatea. Tie-break-ul a stabilit ca victoria să revină oaspeţilor, care au greşit mai puţin, asta în ciuda faptului că au fost sancţionaţi cu un cartonaş galben pentru proteste.
Lucrurile au decurs normal la meciul de sâmbătă. Oaspeţii, cu moralul ridicat după victoria din ziua precedentă, au evoluat dezinvolt şi relaxat şi au controlat partida. Gălăţenii au meritul că şi-au jucat şansa până la capăt. La 0-2 şi-au adjudecat setul de onoare şi au rămas cu un mare regret, acela că nu au reuşit să-şi valorifice avantajul terenului propriu. La final, publicul gălăţean s-a dovedit generos şi a răsplătit cu aplauze evoluţia ambelor echipe iar clujenii la rândul lor, deşi foarte fericiţi, au dat dovadă de fair-play şi nu au uitat să-şi îmbărbăteze adversarii, care din sezonul viitor vor evolua în Divizia A2.

Formaţii:
CSU Galaţi (antrenor Nelu Ivanov): Manda (M. Grigore), Someşan, Apostu, Oprea, Ene (Petrescu), Lazăr, Þârlea - libero.
U Cluj (antrenor Bogdan Popescu): C. Ghimeş (Georgescu), Bratosin, Fuzeşi (Þiboacă, Cherbeleaţă), Vîlcelean, Badea, Lotei, D. Ghimeş - libero

Declaraţii:
Bogdan Tănase - antrenor U Cluj: „A fost un meci dramatic, s-a văzut presiunea, miza. Noi ne-am dorit din prima să câştigăm acest meci şi să-l abordăm astfel pe cel de mâine. Nu vă ascund că vom încerca să terminăm mâine această dublă. Nu suntem favoriţi, doar prin prisma locului ocupat la finele sezonului regulat am avut un avantaj, am evoluat cu determinare, mai ales în primele două seturi, ne-am bâlbiit iar apoi în tie-break am greşit mai puţin ca adversarii”.
Nelu Ivanov - antrenor CSU Galaţi: „Un meci frumos dar nerecomandat celor suferinzi cu inima. Băieţii noştri au intrat mai greu în meci dar au revenit spectaculos, s-au dăruit, dar zeiţa Fortuna nu a fost de partea noastră şi am pierdut la limită. Ne jucăm şansa până la capăt şi ne dorim să prelungim play-out-ul”.

Articole înrudite