10 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atmosfera creată de publicul spectator din Galaţi şi Brăila, care a umplut până la refuz, sâmbătă, tribunele sălii Siderurgistul, a fost extraordinară. Având de partea sa tradiţia duelurilor directe din ultimii cinci ani, Dunărea a evoluat dezinvolt, în timp ce în tabăra gălăţeană s-a resimţit tracul. Oarecum surprinzător, partida a fost echilibrată doar în primele 10 minute, după care brăilencele, cu trioul Horjea -Lobach -Yushcnenko în mare vervă, au făcut legea şi s-au desprins decisiv. Gălăţencele, care au resimţit oboseala deplasării de la mijlocul săptămânii de la Zalău dar şi problemele de efectiv, şi-au dorit mult, dar, din păcate, de data asta jocul lor, mai ales la nivelul celor doi interi, Tudor şi Druţu, n-a mers şi asta le-a costat. Oaspetele au obţinut o victorie absolut meritată dar în multe momente au practicat un joc dur, peste limita regulamentului, care a fost tolerat de arbitrii Iliescu şi Manea. Victima a fost Daciana Curtean, care a părăsit terenul în repriza a doua cu buza spartă, după meci conducătoarea de joc al gazdelor ajungând la spital, unde a fost diagnosticată cu fractură de piramidă nazală.
Declaraţii:
Alexandrina Soare - antrenor HC Oţelul: „Atât s-a putut, în condiţiile în care vedeţi cum ne chinuim. Acesta e lotul, aceasta e echipa. Se putea mai mult, dacă şi respectau ce le-am cerut în singurul antrenament făcut pentru acest joc. Oricum, ne batem până la capăt. Fetele au vrut să facă mai mult, dar nu s-a putut. Dacă eram cu un lot complet, poate alta era situaţia. Au fost câteva greşeli de arbitraj, dar, din păcate, rezultatul rămâne. Mergem mai departe şi sperăm să mulţumim publicul, dar trebuie să ne înţeleagă, aceasta e situaţia. Multumesc spectatorilor şi galeriei pentru atmosfera din sală”.
Daciana Curtean - jucătoare HC Oţelul: „Un meci dur. Orgoliile erau mari, chiar dacă diferenţa a fost care a fost, meciul per ansamblu a fost frumos. Se pare că şi astăzi au fost mai bune decât noi. Noi am fost mai obosite, după meciul de la Zalău, adversarele au fost mai odihnite, şi-au aranjat mai bine meciurile din campionat”.
Alina Horjea - jucătoare HC Dunărea: „Un meci foarte greu. La Galaţi e o atmosferă extraordinară şi mie îmi place să joc în sala asta. Nu am avut de ce să-mi iau o revanşă. Acum sunt la Brăila şi încerc să îmi fac treaba într-o manieră profesionistă”.
Ioan Băban - antrenor HC Oţelul: „Meritul este al fetelor. Au făcut un meci foarte bun. L-am dominat de la început până la sfârşit. A câştigat echipa mai bună şi, cred eu, mai proaspătă. A fost o atmosferă extraordinară, de un adevărat derbi, şi vreau să felicit ambele galerii pentru cum şi-au încurajat favoritele”.
HC Oţelul Galaţi – HC Dunărea Brăila 22-27 (7-15)
sala Siderurgistul, spectatori: 800
Formaţii:
HC Oţelul (antrenor Alexandrina Soare): Cristina Bobeică (10 intervenţii), Ramona Ciontu (2 intervenţii) - Manuela Manda 9 goluri, Roxana Bodârlău (5), Diana Druţu (3), Nicoleta Tudor (3), Cătălina Cioaric (2), Daciana Curtean, Carmen Gheorghe, Paula Pavăl.
HC Dunărea (antrenori Ioan Băban şi Cristi Preda): Gabriela Dobre (18 intervenţii), Elena Voicu – Alina Horjea (9 goluri), Anastasia Yushcenko (5), Anastasiya Lobach (4), Adina Brot (3), Liliana Crăciun (3), Loredana Iancu (2), Ana Maria Drăguţ (1), Nicoleta Eşanu, Ramona Constantinescu.
Aruncări de la 7m: Oţelul 5 (1 ratată); Dunărea - 3 (toate transformate).
Eliminări: Oţelul - 4 minute; Dunărea - 8 minute
Arbitri: Radu Iliescu - Doru Manea, ambii din Bucureşti
Observator FRH: Dan Popa - Piteşti

Evoluţia scorului: 1-3 (min.6), 4-4 (min. 10), 5-9 (min.22), 6-15 (min. 28), 9-15 (min.36), 13-20 (min.48), 22-27 (min.60)


Articole înrudite