06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Vălmărenii au produs surpriza la Focşani, Oţelul şi Sporting au pierdut înaintea duelului direct
Vălmărenii au produs surpriza la Focşani, Oţelul şi Sporting au pierdut înaintea duelului direct

La sfârşitul săptămânii au fost programate meciurile celei de-a 7-a etape din Liga a 3-a. Cu un singur punct în primele şase runde, nou promovata Avântul Valea Mărului a reuşit să dea lovitura în deplasarea la CSM 2007 Focşani, o echipă cu pretenţie în seria a 2-a. Vălmărenii s-au apărat la 30 de metri de propria poartă ceea ce i-a incomodat pe focşăneni şi au înfipt pumnalul în pieptul adversarilor în min.83, când Spânache a transformat impecabil o lovitură liberă. Rezultat final: CSM 2007 Focşani - Avântul Valea Mărului 0-1. Antrenorul Gheorghiţă Popa a început în formula: Olaru - G.Popa, O.Moise, Antofe, Hilohi - Partenie, Năpîrlică, Ignat, Afteni - S.Moise, Spânache. Au mai intrat: G.Iacob, Blănaru, Ţimpău. După acest prim succes, Avântul a acumulat 4 puncte, a urcat pe locul 9 şi va juca etapa viitoare acasă cu CS Făurei.
Derbiul etapei a avut loc pe stadionul comunal din Însurăţei şi a adus faţă în faţă pe Dacia Unirea Brăila şi SC Oţelul Galaţi. Roş-alb-albaştrii au intrat montaţi pe teren, au deschis scorul încă din min.2, când Stoian a transformat o lovitură de la 11 metri şi au controlat întâlnirea, creându-şi ocazii importante de a majora diferenţa. Brăilenii au stat mult timp la cutie, dar şi-au scos colţii în ultimele 20 de minute, împinşi de la spate de arbitri, au marcat de trei ori profitând şi de ziua neinspirată a portarului Ursu şi au câştigat cu scorul final de 3-2. Cel de-al doilea gol gălăţean l-a avut ca autor pe Matei, în prelungiri, tot din penalti. 11-le de start folosit de antrenorul Petre Grigoraş: Ursu - Stoian, Sîrghi, Ghiocel, D.Popescu - Iani, Neagu, Cireş - Răducan, Cîrjan, Nica. Au mai jucat: Sevastian, Păun, Farcaş, Gavrilă, Matei.
Sporting Lieşti a întâlnit în deplasare pe Viitorul Ianca. Cu lotul complet pentru prima dată în acest sezon, lieştenii au intrat pe teren cu capul în nori, au condus cu 1-0, dar gazdele au taxat la maxim lipsa de concentrare, au beneficiat şi de un arbitraj pro mai mare decât obişnuitul 5-10% şi au învins. Rezultat final: Viitorul - Sporting 4-2. Antrenorul Ionuţ Niculcea a trimis pe teren 11-le: Vădeanu - Hodorogea, Gîţă, Voicu, Năstase - Munchiu, Lupu, Zărnescu, Dănăilă - Stan, Grigoraş. După pauză au mai evoluat: Mihu, Bîrlădeanu, Moldoveanu, Milea. Runda următoare, pe 31 octombrie, de la ora 15.00, pe Lieşti Arena este programat derbiul orgoliilor, Sporting - Oţelul, ocupantele locurilor 4 respectiv 2, ambele cu 13 puncte.


Articole înrudite