24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Hocheiştii de la CSM Galaţi s-au întors cu cinci puncte din fieful lupilor braşoveni
Hocheiştii de la CSM Galaţi s-au întors cu cinci puncte din fieful lupilor braşoveni

Patinoarul Olimpic din Braşov a găzduit la finele săptămânii trecute prima dublă din acest sezon dintre CSM Corona şi CSM Galaţi.
Prima partidă, care a început cu întârziere după ce unul dintre arbitri a fost depistat pozitiv cu COVID-19, a fost spectaculoasă. După o primă repriză albă, în ciuda ocaziilor de la ambele porţi, braşovenii au ieşit hotărâţi de la vestiare şi au marcat de două ori în primele patru minute din cea de-a doua repriză. Echipa gălăţeană, antrenată de Vadim Shacraichuk şi Cornel Chiriţă, şi-a făcut reglajele din mers, şi-a arătat colţii şi a trecut în avantaj după ce a punctat de trei ori consectiv prin: Mircea Constantin, Makarov şi Kiricenko. Ultima repriză a debutat cu golul lui Zabludovsky şi CSM Galaţi s-a desprins cu 4-2 pe tabela de marcaj. CSM Corona nu a renunţat, a restabilit egalitatea, a împins confruntarea în prelungiri, dar echipa noastră a avut nervii tari, Skachkov a înscris golul de aur şi a adus o victorie de două puncte. Rezultat final: CSM Corona Braşov - CSM Galaţi 4-5 o.t. (0-0, 2-3, 2-1, 0-1).
Cea de-a doua partidă dintre CSM Corona Braşov şi CSM Galaţi, disputată vineri seara pe Patinoarul Olimpic din Braşov, a avut acelaşi deznodământ ca cea din ziua anterioară. De data aceasta, doar scenariul a fost altul. Băieţii antrenaţi de Vadim Shakraichuk şi Cornel Chiriţă au controlat meciul de la un capăt la altul. După prima repriză scorul a fost 2-0 pentru echipa gălăţeană, marcatori: Machala ajutat de Lymansky, în inferioritate numerică şi Skachkov din pasa lui Makarov, în superioritate numerică. Schachkov a reuşit dubla, ajutat de acelaşi Makarov şi după 40 de minute tabela a arătat 3-0. Soarta partidei fusese pecetluită în ciuda eforturilor braşovenilor de a reveni în joc, care nu au reuşit decât golul de onoare. Rezultat final: CSM Corona Braşov - CSM Galaţi 1-3 (0-2, 0-1, 1-0).
CSM Galaţi se întoarce cu cinci puncte din şase posibile din deplasarea grea de la Braşov şi se instalează deja în fotoliul de lider cu 11 puncte din patru jocuri disputatate. Seria meciurilor cu grad mare de dificultate va continua cu dubla cu formaţia din Gheorgheni, programată pe 28-29 octombrie, de la ora 18.30, tot în deplasare.


Articole înrudite