29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Voinţa Sibiu - FC Oţelul Galaţi 0-1 (0-0)
Stadion Municipal, spectatori: 4.000
A marcat: Paraschiv (min. 85)
Formaţii:
Voinţa Sibiu (antrenor Alexandru Pelici): Miron - Forika, Tinc, Grigore - Maghici, Tătar, Dîlbea, Bunea - Neguţ (min. 35 Martinescu), I. Popa (min. 73 Nicola), Antohi (min. 64 I. Matei)
FC Oţelul Galaţi (antrenor Dorinel Munteanu): Grahovac - Râpă (min. 46 Ljubinkovic), Perendija, Costin, Sălăgeanu - Filip, Giurgiu - Iorga (min. 68 Antal), Ibeh (min. 46 Paraschiv), Frunză - Pena
Cartonaşe galbene: I. Popa (min. 28), I. Matei (min. 76) respectiv Râpă (min. 27), Perendija (min. 59), Ljubinkovic (min. 63)
Arbitru: Dragoş Istrate (Bucureşti)
Asistenţi: Gabriel Bârjac (Zalău) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti)
De la Basel la Sibiu. Acesta este drumul pe care l-a străbătut campioana României în ultimele zile. Oţelul a început bine şi a dominat teritorial prima parte, dar, din păcate, ocaziile au lipsit. Căldura şi-a pus amprenta asupra jucătorilor celor două formaţii. Chiar şi în aceste condiţii, căpitanul oţelarilor, Sergiu Costin, s-a remarcat în două rânduri: min. 1, când lovitura sa de cap s-a dus pe lângă poartă, şi în min. 21, când nu a ajuns o centrare a lui Sălăgeanu. Sibienii, care la ora jocului erau neînvinşi pe teren propriu, s-au trezit abia după minutul 20 şi au echilibrat cât de cât situaţia. După şuturile lui Tătar (min. 27 şi min. 39), gazdele au irosit cea mai mare ocazie chiar în finalul primei reprize, atunci când ex-gălăţeanul Antohi a tras alături, după o acţiune purtată de Iulian Popa, ce a trecut foarte uşor de fundaşii noştrii.
Şansa ne-a surâs de data asta
Antrenorul Dorinel Munteanu a schimbat distribuţia şi imediat după pauză i-a introdus pe Ljubinkovic şi Paraschiv. Ultimul a irosit cea mai mare ocazie pentru echipa sa în min. 48, când şutul său a fost respins de Miron. Treptat, Oţelul, acuzând şi oboseala, a cedat mijlocul terenului iar gazdele şi-au băgat adversara în corzi momente bune. După o serie de greşeli în lanţ ale defensivei roş-alb-albastre, sibianul Dîlbea a avut o ocazie uriaşă de a deschide scorul dar şutul lui din min. 69 a trecut la o palmă de vinclu. Asediul gazdelor la poarta gălăţeană a continuat iar finalul a fost incendiar. În ultimele 10 minute, Sibiul a irosit ocazii uriaşe cât roata carului prin Matei (min. 82), un şut cu pământul salvat miraculos de Grahovac sau Nicola (min. 83), şut din 6 metri pe lângă poartă. Dar ocaziile se răzbună şi după ce la Basel am primit un gol pe final, de data aceasta Zeiţa Fortuna nu ne-a mai ocolit şi centrarea lui Sălăgeanu, la care mai întâi Pena a ratat intercepţia, a fost reluată din cădere de Paraschiv, tras şi de tricou de un adversar, în plasa porţii lui Miron. Aşa s-a scris istoria unei partide în care Oţelul nu a strălucit dar a obţinut o victorie de moral. Etapa viitoare, oţelarii vor juca pe teren propriu cu CS Mioveni (22 septembrie, ora 21.30).


Articole înrudite