24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Visul continuă: United s-a calificat în 16-imile UEFA Futsal Champions League
Visul continuă: United s-a calificat în 16-imile UEFA Futsal Champions League

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute un eveniment sportiv de top. Este vorba de duelul dintre United Galaţi şi Dolphins Ashdod - Israel din turul preliminar al UEFA Futsal Champions League, ambele debutante în această competiţie.
Campioana României, în ciuda crizei de efectiv a controlat partida şi a obţinut o calificare meritată în 16-imile celei mai puternice competiţii la nivelul echipelor de club din Europa. Unicul gol a fost reuşit de internaţionalul Octavian Cireş în min 12 care a fructificat pasa primită de la Tacot. United a irosit ocazii importante prin: Crişan 2, Ignat, Cireş şi Tacot. Campioana Israelului, care are în componenţă câţiva jucători cu deficienţe de auz dubli campioni europeni, a riscat şi a scos portarul în ultimele şase minute, forţând egalarea. Gălăţenii au ţintit bara prin Ignat iar Păduraru a salvat miraculos în ultimele 20 de secunde.
„Suntem fericiţi că ne-am calificat, în acest gen de meciuri după un timp nu-ţi mai aduci aminte cum a fost în teren, contează rezultatul. Cu toate că puteam să câştigăm lejer, zic eu că am avut meciul la îndemâna noastră, să-l câştigăm, iar finalul să-l tratăm mult mai lejer, dar cel mai important este că ne-am calificat. Se poate spune că am jucat cu presiune, din pricina adversarului pe care nu l-am cunoscut foarte bine. Dacă intra golul doi, cred că meciul era mult mai uşor pentru noi. Nu ştiu dacă era mai uşor cu jucătorii care se află în izolare, putea să fie mai uşor şi cu lotul actual, dar importantă este calificarea. Important este ca la următorul meci din această competiţie să mergem să ne distrăm. Dacă se poate să jucăm la Galaţi, şi cu spectatori în tribune, să aducem un nume mare aici la Galaţi ar fi minunat”, a declarat la final antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat. Rezultat final: United - Dolphins 1-0. Lotul de jucători: Păduraru, Neacşu - Burdujel, Araujo, Crişan, Tacot, Ignat, O.Cireş, Petică, Arhire, A.Cireş.
Tragerea la sorţi pentru faza următoare va avea loc pe 9 decembrie. United ar putea da peste nume grele ale futsalului european precum Barca, Inter FS, Sporting CP, Benfica, etc.


Articole înrudite