16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Vom aplica regulamentul iar cele şase jucătoare care nu s-au prezentat la Tg. Secuiesc vor fi suspendate câte 2 ani”
„Vom aplica regulamentul iar cele şase jucătoare care nu s-au prezentat la Tg. Secuiesc vor fi suspendate câte 2 ani”
Incredibil ce s-a întâmplat în baschetul juvenil gălăţean. În perioada 1-5 iunie s-a desfăşurat la Tg. Secuiesc turneul final la baschet feminin categoria de vârstă Under 18. Echipa gălăţeană Phoenix era creditată de specialişti cu şanse mari la medalia de aur dar din păcate anumite interese meschine şi-au băgat coada iar şase dintre jucătoare, la îndemnul profesoarei Oana Tiron, de la LPS Galaţi, şi-au sabotat echipa care le-a întins o mână de ajutor atunci când au traversat momente grele în carieră. Este vorba de Maria Cuzic, Laurenţia Munteanu, Mihaela Hurduc, Andreea Şoptică, Irina Vasilache şi Sica Cuzic, care au decis sfătuite de mentorul lor, pe care l-am amintit mai sus, să-şi lase baltă colegele la greu şi nu au vrut pur şi simplu să facă deplasarea la turneu.
„Este inadmisibil ceea ce s-a întâmplat. Au dat dovadă de laşitate. Sincer, nu m-am aşteptat din partea lor să procedeze în acest mod, mai ales după tot ce am făcut pentru ele, au avut regim preferenţial faţă de restul, nu au plătit nicio taxă de când au venit la clubul nostru şi aşa au ştiut să mulţumească pentru că s-au instruit pe banii noştrii şi cu antrenorul de la Phoenix. Despre Oana Tiron, cea care le-a convins să procedeze aşa, este o persoană care n-a realizat nimic în viaţă, a stat mereu în umbră, aşteptînd să culeagă roadele muncii altora, aşa cum s-a întâmplat şi recent, la finala ONSS de la Hunedoara, unde LPS a ieşit campioană dar cu şase fete care s-au antrenat cu Mugurel Lepădatu. A vrut să se răzbune, aşa cum de altfel a şi recunoscut. O astfel de persoană nu poate fi cadru didactic pentru că nu poate forma caractere. Vreau să-i mai spun că răzbunarea este arma... iar pentru mine este persona non grata. Nu vom sta cu mâinile în sân, ne vom prevala de regulament iar cele şase jucătoare vor fi suspendate pe o perioadă de doi ani. Þin să precizez că relaţiile cu conducerea LPS vor rămâne la fel de bune ca şi până acum, nu are nicio legătură cu cele întâmplate”, ne-a declarat managerul clubului Phoenix, Florin Nini.
Şase „eroine”
Chiar şi în aceste condiţii, echipa gălăţeană s-a prezentat la turneul final şi a făcut-o într-un mod onorabil. Fetele noastre minunate - Iulia Răileanu, Teodora Neagu, Alexandra Graur, Miruna Dudceac, Raluca Neculache şi Andreea Coja - au înregistrat următoarele rezultate în faza grupelor: 39-81 cu CSS Bega Timişoara, 71-65 cu CSS Rm. Vâlcea şi 55-88 cu MC Sport, urmând să lupte în continuare în grupa 5-8. De remarcat că micuţele noastre „eroine” au rezultate foarte bune şi învaţă la licee de top, precum CNVA, CNMK, Colegiul Cuza sau Liceul Dunărea.


Articole înrudite