25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
17 gălăţeni audiaţi în dosarul excavărilor ilegale
17 gălăţeni audiaţi în dosarul excavărilor ilegale
17 persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburare de posesie au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, în urma unei acţiuni organizate în colaborare cu reprezentanţii autorităţilor publice locale.
„Luni, poliţiştii de investigare a fraudelor, poliţişti rutieri şi de siguranţă publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Galaţi, Instituţiei Prefectului, Primăriei Galaţi şi ai Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe un teren ce aparţine Primăriei municipiului Galaţi, situat în partea dreaptă a viaductului, la marginea platformei siderurgice. La faţa locului au fost găsite cinci utilaje încărcatoare frontale, excavatoare, ce aparţin unor societăţi comerciale şi persoane fizice care, fără a deţine nicio autorizaţie în acest sens, executau activităţi de excavare a pământului. În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că săpăturile au afectat spaţiile, hale, spaţii de depozitare  aparţinând unei societăţi comerciale, precum şi conducta de alimentare cu apă a platformei siderurgice. Cele cinci utilaje au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi 17 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, a precizat cms. Cristina Tutulici, IPJ Galaţi .
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburare de posesie, iar împreună cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Galaţi se fac verificări sub aspectul respectării prevederilor privind protecţia mediului.
Paza terenului, asigurată permanent
Controlul care a avut loc marţi, la care au participat inspectori ai Gărzii de Mediu Galaşi, reprezentanţi ai Primăriei precum şi ai Combinatului (este vorba de şeful Direcţiei de securitate a unităţii, Ovidiu Mirică),  face parte din seria unor acţiuni demarate recent şi care vor continua. Verificările, unele de amploare, au pornit după ce reprezentanţii conducerii Combinatului cât şi ai Galfinband au depus o serie de sesizări la instituţiile statului în care reclamau ceea ce se petrece pe terenul situat în vecinătatea fostului colos siderurgic. Este vorba de excavările cu utilaje de tip industrial în căutarea fierului vechi. Terenul unde au loc săpăturile, care la un moment dat au pus în pericol alimentarea cu apă a fostului colos siderurgic deoarece ar fi fost decopertată magistrala care alimentează cu apă unitatea,  este în proprietatea Primăriei şi este încadrat în categoria păşune. Surse din cadrul Gărzii de Mediu Galaţi ne-au declarat că săpăturile făcute pe terenul din spatele Galfinband ar fi distrus perdeaua de protecţie formată din salcâmi. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Cistache, ne-a declarat că nicio persoană fizică sau juridică nu a solicitat obţinerea unei autorizaţii în vederea efectuării de săpături în zona respectivă. Viceprimarul Radu Cosca ne-a declarat că, pentru a preîntâmpina efectuarea altor săpături în zonă, s-a luat decizia ca patrule alcătuite din poliţişti locali, poliţişti ai IPJ dar şi jandarmi gălăţeni să asigureze permanent paza perimetrului respectiv.


Articole înrudite