19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
3 noi cazuri de West Nile la Galaţi
3 noi cazuri de West Nile la Galaţi

Au fost confirmate 3 noi cazuri de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. "Este vorba despre un caz în mediul urban, un bărbat de 72 de ani, şi două cazuri în mediul rural, un bărbat de 49 de ani şi o femeie de 64 de ani. Toţi sunt internaţi şi prezintă o stare bună", potrivit DSP Galaţi.

! Reamintim că primul caz de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi a fost confirmat în data de 22 august 2023. "A fost confirmat primul caz de infectare cu virus West Nile în judeţul Galaţi la o femeie în vârstă de 57 de ani din mediul rural. Boala a fost confirmată prin examen clinic şi examen de laborator. Pacienta a fost externată, starea ei de sănătate este bună", preciza la acea dată, DSP Galaţi (mai multe detalii aici).

IMPORTANT! Totodată, DSP Galaţi a transmis şi o serie de recomandari pentru gălăţeni, pentru protejarea împotriva infectării cu virusul West Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar: https://www.monitoruldegalati.ro/eveniment/virusul-west-nile-galatenii-indemnati-de-dsp-sa-poarte-imbracaminte-cu-maneci-lungi-si-pantaloni-lungi.html.


Articole înrudite