A fost semnat contractul de lucrări pentru depozitul de deşeuri de la Valea Mărului Recomandat

Vineri, 19 Iunie 2020 14:47
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat astăzi, vineri, 19 iunie 2020, contractul de lucrări pentru realizarea depozitului de deşeuri menajere şi a staţiei de sortare de la Valea Mărului. Valoarea acestor lucrări este de 59.710.047 de lei, iar licitaţia a fost câştigată de către Asocierea SC Iridex Group Plastic SRL - SC Acvatot SRL - SC Argif Proiect SRL. Acest contract este doar o parte din proiectul mare de management al deşeurilor din judeţul Galaţi, despre care cotidianul nostru a relatat AICI.

„Am făcut un nou pas mare pentru implementarea la Galaţi a celui mai performant sistem de management al deşeurilor din ţară. Dacă în urmă cu două zile am semnat contractul de finanţare pentru Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi, astăzi am semnat contractul de lucrări pentru depozitul de deşeuri pe care îl vom construi la Valea Mărului, precum şi pentru staţia de sortare care va fi realizată în aceeaşi localitate. Pentru aceste lucrări, procedurile de achiziţie publică au fost derulate în ultimii doi ani, cu clauză suspensivă. Acest contract reprezintă doar o etapă din marele proiect de management al deşeurilor care va fi implementat în judeţul nostru. Depozitul de deşeuri va avea o capacitate de un milion de metri cubi şi o durată de viaţă de cel puţin 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Termenul de implementare a acestui contract este de 16 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În acest moment, se evaluează ofertele pentru alte etape ale proiectului de management al deşeurilor din judeţul Galaţi. Este vorba de închiderea depozitului de deşeuri de la Tecuci, realizarea drumurilor de acces şi construcţia staţiilor de transfer şi compostare de la Târgu Bujor şi Tecuci.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu