18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Amintire de neuitat! Damian Drăghici şi fanii săi, alai cu muzică în centrul Galaţiului (FOTO)
Amintire de neuitat! Damian Drăghici şi fanii săi, alai cu muzică în centrul Galaţiului (FOTO)

În seara zilei de duminică, pe 02 mai 2024, în cea de-a treia zi de „Galaţi Street Fest”, în program a fost planificat un concert live cu super-cunoscutul muzician Damian Drăghici şi formaţia sa. Talentatul interpret, compozitor şi producător de etnie rromă, este deţinătorul unui CV de invidiat, având colaborări inclusiv cu Joe Cocker, James Brown, Cyndi Lauper, Shaggy şi Zucchero, în prezent conducând formaţia Damian&Brothers. Absolvent printre alte şcoli muzicale, la prestigioasa Berklee College of Music din Boston, Damian Drăghici, a declarat în SUA: „Daca vouă, ca americani, vă place muzica mea, atunci există un singur loc unde energia muzicii mele poate să explodeze cu adevărat şi acel loc e ţara mea, România!”.
O mulţime de oameni erau deja prezenţi la locul indicat în programul „Galaţi Street Fest” ca poziţia de start al grupului de muzicieni, adică exact la „kilometrul 0”, în centrul oraşului, toţi fremătând de nerăbdare. Damian&Brothers au coborât dintr-un microbuz, el, împreună cu trei vocaliste, un violinist, un acordeonist şi trei suflători. Şi au pornit concertul lor mobil, care s-a terminat în Parcul Eminescu. Damian şi colegii probabil că vor rămâne cu o amintire de neuitat de la Galaţi, pentru că alaiul lor a fost însoţit de sute de fani, prinşi în mijloc ca un nucleu în jurul căruia era un freamăt fără de seamăn.
Plini de energie şi cu zâmbetul pe buze, muzicienii au interpretat piese clasice din repertoriul Corneliei Catanga sau a formaţiei Azur.
Şi uite aşa, Damian Drăghici a cântat pe străzile Galaţiului la 54 de ani, la fel de plin de căldură şi dăruire ca şi pe străzile Atenei la 19 ani, capitala elenă fiind primul oraş mare în care a poposit după fuga sa din România, în 1988. Marşul muzical al muzicienilor conduşi de Damian Drăghici poate fi o variantă locală a celebrei compoziţii cântată de jazzman-ii americani, unde versurile sunt: „Oh, când lumea nouă va fi arătată/ Vreau să fiu în acel număr/ Oh, când tobele încep să bată/ Vreau să fiu în acel număr...”. FOTO, mai jos! *foto credit: Cornel Gingăraşu/ DO


Articole înrudite