19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Atac cu drone ruseşti la câţiva kilometri de Galaţi (VIDEO)
UPDATE: Atac cu drone ruseşti la câţiva kilometri de Galaţi (VIDEO)

UPDATE: "Cu privire la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul recentelor atacuri executate de forţele armate ale Federaţiei Ruse împotriva unor ţinte civile şi a unor elemente de infrastructură critică din Ucraina situate în apropierea graniţelor României, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:
Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina şi atacurile nejustificate şi ilegale care vizează, împotriva tuturor regulilor internaţionale şi normelor morale şi umanitare, populaţia civilă şi elemente din infrastructura critică a Ucrainei.
În ceea ce priveşte situaţia de securitate din apropierea graniţelor României, din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, nu rezultă, la acest moment, posibilitatea unor ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României.  
Armata României continuă implementarea măsurilor de vigilenţă întărită în spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, şi a celor de consolidare a posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naţionale şi aliate.
Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structurile similare din ţările aliate, va continua consolidarea apărării comune pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat. De asemenea, Armata României rămâne fermă în aplicarea tuturor măsurilor necesare pentru asigurarea siguranţei şi libertăţii de navigaţie în zona de responsabilitate din Marea Neagră", transmite Biroul de presă al MApN.

***

Rusia ar fi atacat portul ucrainean Reni, port aflat la Dunăre, la graniţa cu România, la doar câţiva kilometri de Galaţi. Imaginile apărute pe reţelele sociale arată o serie de explozii în cadrul portului Reni, dar şi instalaţiile de luptă antiaeriană care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze, notează hotnews.ro.
Nu este clar deocamdată care este dimensiunea pagubelor în urma atacurilor, însă este clar că nu toate dronele au fost interceptate de către antiaeriana ucraineană.
Portul ucrainean Reni, esenţial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galaţi.
Forţele ruse au continuat să terorizeze regiunea Odesa aseară, lansând un atac de aproape patru ore cu drone kamikaze Shahed-136 asupra infrastructurii portuare de pe Dunăre”, a transmis Comandamentului Operaţional Sud ucrainean, transmite Ukrinform.
Ucrainenii spun că cel puţin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reuşit să treacă de apărare şi să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură. VIDEO, mai jos! *sursa video: Facebook - Mihai Radu

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:

Articole înrudite