30 NOIEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cãlãtoria cu autobuzul s-ar putea scumpi
Cãlãtoria cu autobuzul s-ar putea scumpi

Pretul biletului de cãlãtorie cu mijloacele de transport ale Transurb ar urma sã se majoreze de la 1,5 lei la 2 lei, aceasta fiind propunerea pe care conducerea societãþii de transport public local ar urma sã o facã Primãriei ºi aleºilor locali pentru a fi aprobatã.
„Proiectul de buget de venituri ºi cheltuieli al Transurb pe anul 2014, care a fost discutat în cadru comisiilor Consiliului Local zilele trecute, prevede o subvenþie alocatã de la Consiliu Local de 29.999 mii lei, suma alocatã fiind mai micã decât cea de anul trecut, care a fost de 32.820 mii lei. În condiþiile în care valoarea subveþiei este mai micã, vom încerca sã luãm o serie de mãsuri pentru ca societatea sã îºi desfãºoare activitatea în mod normal, cum ar fi sã reducem consumul de motorinã, ºi asta în condiþiile în care acciza la motorinã a crescut, la fel ºi preþul energiei electrice. Recomandarea venitã din partea Primãriei a fost aceea de a creºte veniturile societãþii iar pentru acest lucru ne-am gândit ca soluþie la creºterea preþului biletului de cãlãtorie de la 1,5 lei la 2 lei. Este greu sã creºti veniturile când avem concurenþã pe piaþã, ºi anume maxi taxiurile, Galaþiul fiind singurul municipiu România unde existã ºi transport public de cãlãtori dar ºi transport privat”, ne-a declarat directorul general al Transurb, Genica Totollici.
În condiþiile în care Primãria promite de cel puþin un an de zile cã va aloca bani pentru achiziþionarea de autobuze noi, lucru care a rãmas doar la stadiu de intenþie, iar concurenþa mijloacelor de transport private este serioasã pentru Transurb, cei mai mulþi ºoferi de maxi taxi nedând bilete cãlãtorilor, ceea ce înseamnã cã evaziunea fiscalã este ceva obiºnuit, este greu de crezut cã se va gãsi o altã soluþie decât creºterea preþului biletului de transport cu autobuzul sau tramvaiul.

Articole înrudite