Când încep lucrările pentru modernizarea UPU a Spitalului Judeţean Galaţi Recomandat

Marți, 14 Mai 2019 15:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a lansat marţi, 14 mai 2019, proiectul "Extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei".

"Am lansat oficial proiectul de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe. Vom reconfigura circuitele medicale, vom dota UPU cu un computer tomograf performant destinat doar pacienţilor care vin la urgenţe şi vom crea spaţii speciale de acces pentru ambulanţe. Va creşte calitatea serviciilor medicale şi va scădea timpul de aşteptare pentru pacienţi. De asemenea, va creşte şi numarul medicilor de la UPU. Săptămâna aceasta vom semna şi contractul de lucrări, astfel încât în aceasta vară să demarăm lucrarile de extindere şi modernizare. În paralel, vom demara şi procedurile de achiziţie publică pentru achiziţionarea aparaturii medicale", a spus Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi. Contractul de servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi a fost adjudecat de asocierea de firme SC Moviland Met SRL - Submit SRL - Consumcoop Galaţi.

Proiectul prevede dublarea spaţiului aferent Unităţii de Primiri Urgenţe, în prezent această unitate se întinde pe o suprafaţă de de 686 mp, extinderea va fi de 601 mp, în final UPU urmând să ajungă la 1287 mp. Prin extinderea se urmăreşte realizarea unui spaţiu pentru servicii de imagistică pe circuitul de cod roşu, care va include o cameră de pregătire a pacienţilor, cameră de investigaţii, camera de comandă CT, cabinet medici şi sală de aşteptare, precum şi realizarea de spaţii de depozitare pentru filme radiologice, extinderea sălii de aşteptare pentru circuitul galben şi extinderea spaţiului de arhivă. De asemenea, se va crea spaţiu astfel încât ambulanţele să poată avea acces în UPU pe dublu sens. Pe lista echipamentelor medicale care vor fi achiziţionate pentru dotarea UPU se mai află paturi tip UPU/Brancard, electrocardiografe, ventilatoare transport pacienţi, incubator transport neonatologie, aparat de radiologie mobil, precum şi mobilier medical.

Contractul de finanţare pentru acest proiect este primul contract privind Unităţile de Primiri Urgenţe semnat în Regiunea Sud-Est, iar valoarea lui este de 6.614.695 de lei, adică aproximativ 1,5 milioane de euro. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 132.293 de lei.

Demn de menţionat este faptul că 80% din urgenţele medico-chirugicale din zona judeţului Galaţi şi din zonele adiacente ajung la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu