19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Coloane militare se îndreaptă spre Galaţi
Coloane militare se îndreaptă spre Galaţi

Aproximativ 10.000 de militari din România şi din 13 naţiuni aliate şi partenere - Albania, Bulgaria, Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia şi SUA - vor participa, în perioada 29 mai - 9 iunie, la exerciţiul SABER GUARDIAN 23.
Principalele secvenţe ale exerciţiului se vor desfăşura în poligoane şi facilităţi militare, precum şi în localităţi de pe teritoriul naţional, după cum urmează: în judeţul Constanţa - Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu” şi poligonul din cadrul Şcolii de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia; în judeţul Ialomiţa - raioane din localităţile Borduşani şi Slobozia; în judeţul Braşov - Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”din Cincu; în judeţul Galaţi - Poligonul Smârdan; în judeţul Brăila - raioane din localitatea Vărsătura; în judeţul Tulcea - raioane din localitatea Frecăţei, precum şi în diferite locaţii din Municipiul Bucureşti.
În vederea participării la exerciţiu, începând de joi, 11 mai, vor începe dislocările de tehnică şi personal, care se vor deplasa în coloane pe căile rutiere, însoţite de echipaje de poliţie militară, către poligoanele de instrucţie.
SABER GUARDIAN 23, care este un exerciţiu multinaţional de nivel întrunit, va fi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite „General Ioan-Emanoil FLORESCU” din cadrul Statului Major al Apărării.
Exerciţiul SABER GUARDIAN 23 este integrat în complexul de exerciţii DEFENDER EUROPE 23, alături de activităţi de instruire precum SWIFT RESPONSE 23 şi IMMEDIATE RESPONSE 23.
DEFENDER EUROPE 23 este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA în Europa şi Africa (USAREUR-AF).
Exerciţiul SABER GUARDIAN este inclus în programul de exerciţii de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creşterii interoperabilităţii la nivel comun şi multinaţional cu forţele armate ale statelor aliate şi partenere, informează MApN.


Articole înrudite