16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilierii locali s-au răzgândit: discută iar despre subvenţionarea căldurii
Consilierii locali s-au răzgândit: discută iar despre subvenţionarea căldurii
Luni, 27 iunie, ar urma să aibă loc o şedinţă de Consiliu Local pe a cărei ordine de zi se numără nu mai puţin de 31de proiecte de hotărâre, vedeta fiind fără îndoială proiectul aflat la punctul 1 pe ordinea de zi şi care a fost reintrodus după ce nu a fost votat în cadrul şedinţei anterioare. Este vorba de celebrul proiect de hotărâre care viza subvenţionarea preţului gigacaloriei de către Consiliul Local, după creşterea preţului gigacaloriei de către Electrocentrale ca urmare a deciziei ANRE, ceea ce ar fi însemnat practic un sprijin financiar acordat gălăţenilor pentru a plăti facturile către Apaterm. La iniţiativa viceprimarului liberal, Mircea Răzvan Cristea, care a ţinut un discurs populist, prin care a solicitat să nu se voteze acordarea subvenţiei deoarece Consiliul Local va ataca în contencios decizia ANRE de majorare a preţului gigacaloriei, consilierii locali PSD, PNL şi PC au fost de acord cu punctul lui de vedere, deşi iniţial au vrut să voteze proiectul. Aşa se face că proiectul nu a trecut, deoarece doar consilierii PDL au fost de acord cu subvenţionarea preţului gigacaloriei.
Am încercat să aflăm de la viceprimarul Mircea Cristea care mai sunt rezultatele luptei sale cu ANRE, adică dacă a atacat în contencios decizia de majorare a preţului gigacaloriei şi ce răspuns a primit, lucru cu atât mai necesar cu cât pe ordinea de zi a reapărut proiectul de acordare a subvenţiei, dar acesta nu a putut fi contactat telefonic. Din câte am aflat, nu a fost prezent nici la şedinţa pe comisii de la Consiliul Local, care a avut loc marţi, el fiind şi preşedintele Comisiei de servicii şi transport. Dacă ar fi să ţinem cont de faptul că proiectul de hotărâre privitor la acordarea subvenţiei a reapărut pe ordinea de zi, putem trage concluzia că demersul vicelui liberal a fost unul mort din faşă, aşa cum de altfel ne-am şi exprimat temerea în articolul în care am prezentat ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de Consiliu Local anterioară.
Pe ordinea de zi a şedinţei mai figurează o serie de proiecte care vizează stabilirea componenţei comisiei alcătuite din consilierii locali care se vor ocupa de organizarea Serbărilor Galaţiului - care au loc tocmai la sfârşitul lunii noiembrie, dar care sunt ultimele înainte de alegeri, deci foarte importante! -, proiect de hotărâre privitor la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Primăriei pe anul 2011 şi efectuarea anumitor lucrări de intervenţie.


Articole înrudite