30 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Criza forţei de muncă din Galaţi determină angajatorii să aducă muncitori din Vietnam şi Turcia
Criza forţei de muncă din Galaţi determină angajatorii să aducă muncitori din Vietnam şi Turcia

Criza forţei de muncă din Galaţi, dar şi din toată ţara, determină angajatorii să caute muncitori şi în afara graniţelor. Acest fenomen a dus la o creştere de 400% a cererilor de eliberare a avizului de angajare pentru cetăţeni străini. Potrivit unui raport prezentat în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social ce s-a desfăşurat la Prefectura Galaţi, de către şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, Ciprian Şimu, în primul semestrul al anului 2018 au fost depuse 78 de cereri de eliberare a avizului de angajare în muncă pentru cetăţeni străini, acestea venind preponderent din partea unor cetăţeni din Vietnam, Turcia, Republica Moldova şi China şi au fost depuse la reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale din Galaţi. În perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate numai 22 de astfel de solictări, creşterea fiind de aproximativ 400%.
Din cele 78 de cereri depuse anul acesta, 57 au fost aprobate şi 21 respinse, iar în aceeaşi perioadă a anului 2017 au fost depuse doar 22 astfel de cereri dintre care 15 au fost aprobate.
În acelaşi raport se arată că, în privinţa solicitărilor de prelungirea dreptului de şedere temporară în scop de muncă, au fost depuse în semestrul I al acestui an, 202 cereri dintre care doar unui număr de 31 de cetăţeni străini li s-a aprobat acest drept, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2017 când li s-a prelungit dreptul de şedere temporară în scop de muncă unui număr de numai 27 de cetăţeni străini.

Articole înrudite