18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Damen: Rămânem în România şi continuăm activitatea la Galaţi!
Damen: Rămânem în România şi continuăm activitatea la Galaţi!

Damen Holding B.V. (Damen) anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că "a luat act de difuzarea extinsă în presă şi interesul public cu privire la situaţia Şantierului Mangalia".
"Având în vedere lipsa de claritate a mai multor narative", compania doreşte astfel să prezinte următoarele precizări: "Damen va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi. Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă şi Damen este lipsit de controlul operaţional şi managerial, prin încălcarea totală a acordului iniţial de către statul român, de unde şi dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar şi în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Aşa cum Damen a notificat toate autorităţile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023. Damen aşteaptă doar cooperarea părţii române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puţine perturbări posibile pentru toate părţile interesate. Soluţia nu este să se formeze comitete şi comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puţin şi prea târziu", se arată în comunicatul citat.
Mai mult, compania precizează că nu a fost contactată de nicio autoritate şi nu are discuţii în prezent cu nicio comisie.

Articole similare: A fost anulat acordul dintre Damen şi statul român de la şantierul din Mangalia


Articole înrudite