16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Decesul poliţistului Baben Ionel: Şoferul care a produs accidentul era băut iar însoţitorii săi au părăsit locul accidentului
Decesul poliţistului Baben Ionel: Şoferul care a produs accidentul era băut iar însoţitorii săi au părăsit locul accidentului

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi a venit cu detali privind accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Baben Ionel.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat privire la faptul că, la data de 22.11.2012, în jurul orei 02.34, pe D.N. 26, în localitatea Tuluceşti, un autoturism marca Volkswagen Passat CC a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând MAI, aflat în misiune de patrulare, rezultând decesul unei persoane şi vătămarea altor două.  
„Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat faptul că, la data de 22.11.2012, în jurul orei 2.30, conducătorul autoturismului marca Volkswagen Passat CC, care circula pe DN 26, din direcţia Tg.Bujor-Galaţi, s-a angajat într-o depăşire, în urma căreia nu a mai revenit pe sensul său de mers, circulând pe contrasens pe o porţiune de câţiva metri, moment în care a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând MAI, condus de a.s.a D.C.
În urma impactului a rezultat decesul pasagerului din dreapta faţă din autospeciala poliţiei, subinspector post-mortem Baben Ionel, vătămarea corporală a poliţistului aflat la volan, precum şi vătămarea corporală a şoferului autoturismului marca Volkswagen Passat CC.
Poliţistul D.C., aflat la volanul autoturismului marca Dacia Logan, a suferit fracturi ale bazinului, fiind internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf.Ap.Andrei Galaţi.
Cei patru pasageri aflaţi în autoturismul marca Volkswagen Passat CC, care se întorceau de la un club dintr-o localitate din apropiere, au plecat de la locul producerii accidentului înainte de sosirea echipajelor poliţiei şi ambulanţei. Şoferului autoturismului marca Volkswagen Passat CC, în vârstă de 26 de ani, i-au fost recoltate probe biologice, constatându-se că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În urma investigaţiilor efectuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf.Ap.Andrei Galaţi s-a decis transferarea de urgenţă a acestuia la Spitalul de Neurochirurgie Dr.Nicolae Oblu din Iaşi, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, în urma căreia se va putea evalua starea sa de sănătate.
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii”, se arată în informarea transmisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.


Articole înrudite