16 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Doina nu mai este. Nu cred aşa ceva, nu cred!". Lacrimi pentru tânăra doctoriţă din Galaţi ucisă cu bestialitate în Franţa
"Doina nu mai este. Nu cred aşa ceva, nu cred!". Lacrimi pentru tânăra doctoriţă din Galaţi ucisă cu bestialitate în Franţa

Tragedie în Franţa! O tânără din Galaţi, absolventă de Medicină, a fost găsită înjunghiată într-un apartament închiriat. Crima a avut loc la doar câteva ore după ce fata s-a cazat, iar atacatorul s-a făcut imediat nevăzut. Moartea învăluită în mister ridică multe semne de întrebare anchetatorilor francezi care nu ştiu care ar fi motivul crimei odioase. Cert este că mai multe amprente au fost trimise în ţară, iar atacatorul nu apare în baza de date a infractorilor români.

Zăcea înjunghiată, doar în lenjerie

Visurile şi dorinţele Doinei s-au spulberat brusc. Tânăra de 31 de ani a fost găsită fără suflare într-un apartament închiriat din oraşul Amiens, de la 150 de kilometri de Paris. Doina se cazase în urmă cu doar două ore. După ce prietenii nu au reuşit să dea de femeie, au anunţat poliţia. Surse au declarat pentru presa franceză că uşa apartamentului era deschisă, iar tânăra zăcea, înjunghiată, pe jos, îmbrăcată doar în lenjerie intimă. Moartea violentă i-a şocat pe prietenii Doinei.
Claudia Rogoz, prietenă: Doina nu mai este. Nu cred aşa ceva, nu cred. Am încercat să îl sun pe fratele ei, nu răspundea, după l-am contactat pe Cosmin, logodnicul ei. Ce s-a întâmplat cu Doina, e adevărat? Şi mi-a zis că da! De atunci am tot aşteptat să văd ce, cum şi de ce.
Doina plecase din Galaţi în vizită la o prietenă, medic în Franţa, pentru a-şi pregăti rezidenţiatul.
Tânăra de 31 de ani, originară din Republica Moldova, a absolvit facultatea de Medicină din Galaţi în anul 2017.

E posibil să fi fost confundată

Nimeni nu ştie care a fost traseul tinerei în ziua în care şi-a pierdut viaţa şi cine a ucis-o. Anchetatorii caută făptaşul crimei care a îngrozit micul oraş din nordul Franţei. Există speculaţii că în acelaşi apartament, în urmă cu puţin timp, ar fi stat o prostituată. Imediat cum a aflat vestea, logodnicul Doinei a plecat din ţară. Bărbatul îşi plânge durerea pe reţele sociale. Cei doi plănuiau să-şi întemeieze o familie împreună.
Geanina, prietena din copilărie a Doinei: De mic copil şi-a dorit să fie medic, avea foarte multe planuri, voia să se căsătorească anul viitor, voia un copil. Era o fiinţă foarte bună la suflet. E o pierdere foarte mare şi pentru prieteni, şi pentru familie. Foarte straniu, foarte straniu, după două ore. Ce s-a întâmplat, nu ştiu.
În urma Doinei a rămas amintirea unui profesionist.
Alexandru Nechifor, prorector Universitate Dunărea de Jos din Galaţi: Noi ne-o amintim ca pe o persoană veselă, dinamică şi, categoric, o persoană care îşi dorea să practice medicina la cel mai înalt nivel.
Claudia Rogoz, prietenă: Era un om tot timpul cu zâmbetul pe buze, dacă aveai o pasă proastă mereu venea şi spunea: "Nu, că o să fie bine!". Avea darul de a fi inimoasă.
Deşi medicii legişti nu au făcut încă autopsia, anchetatorii au spus că toate datele conduc, fără îndoială, la varianta unei crime, notează observatornews.ro.

Prietenii îi plâng soarta tragică

Potrivit stirileprotv.ro, poliţiştii francezi au un suspect şi merg pe varianta unei tâlhării.
Doina Jurcă era născută în raionul Cahul, din Republica Moldova, dar a terminat Facultatea de Medicină la Galaţi, la Universitatea Dunărea de Jos, şi se stabilise în România. Avea grijă singură de fratele ei mai mic, pentru că mama lor este în Italia, la muncă.
Doina avea o situaţie financiară bună, o relaţie serioasă cu Cosmin, administratorul unui club din Galaţi, la începutul lunii octombrie îşi făceau planuri de nuntă, iar acum se afla în Franţa pentru a discuta despre examenul de rezidenţiat, pentru că voia să devină medic cardiolog, spun prietenii Doinei, care acum îi plâng soarta tragică. Odihnă veşnică!


Articole înrudite