Fonduri europene de 4 milioane euro pentru modernizarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” şi a Colegiului Tehnic „Traian Vuia” Recomandat

Vineri, 29 Noiembrie 2019 12:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud - Est, Luminiţa Mihailov, au semnat astăzi, vineri, 29 noiembrie 2019, două contracte de finanţare europeană în valoare de aproximativ 4 milioane de euro pentru modernizarea şi reabilitarea Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” şi a Colegiului Tehnic „Traian Vuia”.

Proiectul pentru Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, în valoare de peste 2 milioane de euro, este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi vizează reabilitarea, modernizarea şi mansardarea clădirii unităţii de învăţământ. Astfel, noul etaj va avea o suprafaţă construită de 767,56 mp şi va include şapte săli de clasă, un laborator, cabinet laborator şi două grupuri sanitare pentru elevi. În plus, se vor reabilita terenurile de sport, precum şi gardul şcolii. De asemenea, se vor achiziţiona obiecte de mobilier şcolar şi echipamente IT pentru cinci săli de clasă, cabinetul medical, cabinetul de psihologie, sala multimedia şi laboratorul de informatică. Perioada de implementare a proiectului este de 28 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de doi ani.

Proiectul pentru Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, de aproximativ 1,7 milioane de euro, este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile şi presupune realizarea de lucrări de reabilitare şi de consolidare, reabilitarea termică a elementelor de anvelopă, reabilitarea instalaţiilor sanitare şi electrice, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea placajelor cu faianţă, zugrăveli lavabile la pereţi şi tavane, lucrări de sistematizare verticală, achiziţionare de mobilier şcolar, bănci, scaune, catedre, şi calculatoare. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar durata estimată pentru execuţia lucrărilor este de un an.

„Modernizăm încă două şcoli cu fonduri europene. Este vorba de Colegiul Tehnic «Traian Vuia» şi de Şcoala Gimnazială «Ştefan cel Mare» pentru care am semnat astăzi două contracte cu fonduri europene de aproape 4 milioane de euro. Cele două şcoli vor fi modernizate şi dotate cu mobilier şcolar şi calculatoare noi, astfel încât elevii să aibă cele mai bune condiţii. Mai mult, la Şcoala Gimnazială «Ştefan cel Mare» avem în plan să construim un nou etaj care va avea şapte săli de clasă, precum şi un laborator. În total, avem astfel de proiecte pentru 18 şcoli din oraş“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu