21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO: Sală de spectacole nou-nouţă inaugurată astăzi la Galaţi
FOTO: Sală de spectacole nou-nouţă inaugurată astăzi la Galaţi

Mare bucurie în rândul a aproximativ 1000 de copii care sunt înscrişi şi primesc lecţii în cadrul Şcolii de Arte de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" (CCDJ) Galaţi, dar şi a profesorilor lor. Începând de astăzi, se pot bucura de o sală de spectacole nouă, construită de către Consiliul Judeţean Galaţi în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare 1,8 milioane de euro. Clădirea a fost inaugurată astăzi de către preşedinteţe Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea şi de directorul CCDJ, Vali Viorel Sandu.
"Este o zi deosebită pentru comunitatea noastră. Acesta este rezultatul unei colaborări frumoase, care a fost posibilă datorită muncii în echipă.  Noua sală de spectacole va fi locul în care se vor desfăşura spectacolele captivante ale elevilor talentaţi ai Şcolii de Arte. Aici, fiecare notă muzicală, fiecare mişcare de dans şi fiecare expresie artistică vor prinde viaţă şi vor încânta sufletele celor care ne trec pragul", a declarat Costel Fotea.

Sala de spectacole are 154 de locuri, facilităţi moderne şi echipamente de înregistrare de ultimă generaţie. Această sală va găzdui o varietate de evenimente culturale, inclusiv spectacolele organizate de Şcoala de Arte a CCDJ, precum şi proiecţii de film, conferinţe şi dezbateri pe teme culturale sau educaţionale.
"Pentru viitorul copiilor noştri, pentru a încuraja performanţa, am creat acest spaţiu, iar acum cei aproximativ 1000 de cursanţi ai Şcolii de Arte din cadrul CCDJ, au un loc al lor în care îşi pot exprima liber talentele şi pasiunile. Suntem recunoscători pentru fiecare premiu pe care aceştia îl aduc la Galaţi. Avem elevi care au obţinut premii la concursuri şi festivaluri importante din ţară şi din străinătate, avem participanţi la concursuri precum "Românii au Talent" şi "Vocea României". De asemenea, mă bucur că părinţii nu vor mai fi nevoiţi să stea înghesuiţi la spectacolele copiilor şi că de acum înainte le pot urmări prestaţiile într-o sală modernă şi încăpătoare. Susţinem performanţa, încurajăm creativitatea, iar această realizare este un angajament ferm al Consiliului Judeţean Galaţi în ceea ce priveşte promovarea culturii", a mai adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Investiţia, în valoare de 1,3 milioane de euro este realizată cu fonduri europene atrase de către Judeţul Galaţi, prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020, în cadrul unui parteneriat cu raionul Hînceşti şi Primăria Comunei Mereşeni.
În afară de sala de spectacole, clădirea mai are şi un studiu de înregistrări modern, dar şi alte săli ce vor găzdui activităţile culturale ale micilor sau mai marilor artişti gălăţeni.
Cum arată? Galerie de imagini, disponibilă mai jos!


Articole înrudite