12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO&VIDEO: A fost inaugurat Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele
FOTO&VIDEO: A fost inaugurat Parcul de Aventură din Pădurea Gârboavele

Parcul de Aventură Escapeland din judeţul Galaţi, amenajat în Pădurea Gârboavele, în spatele Muzeului Satului, a fost inaugurat astăzi în prezenţa mai multor oficialităţi judeţene, dar şi cu participarea Secretarului general al Institutului Naţional de Statistică, Romi Mihăescu.

Este primul parc de aventură din judeţul Galaţi. Au fost amenajate 15 trasee, cu zeci şi zeci de jocuri, cum ar fi <scara amiralului>, <fusurile suspendate> sau <podul Tibetan>. La inaugurarea Parcului de Aventură <Escapeland> au participat şi mai mulţi copii aflaţi în grija Direcţiei de Protecţia Copilului, precum şi un grup de ucraineni, fiind şi primii care au testat traseele de aventură. De asemenea, în Parcul de Aventură există şi două tiroliene, de 150 şi 180 de metri lungime. Astfel, gălăţenii şi nu numai, vor avea parte de multă adrenalină, distracţie, bună dispoziţie şi relaxare în aer liber. Mai mult, vom amenaja în perioada următoare şi drumul până la acest parc de aventură, constructorul fiind deja desemnat. În acest moment, Pădurea Gârboavele a devenit un excelent loc de petrecere a timpului liber alături de întreaga familie – fie la un picnic, fie în Parcul de Aventură, la ZOO sau la Muzeul Satului şi Muzeul Pescăresc”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei a fost de peste 1,6 milioane de lei, fonduri europene obţinute prin Programul Operaţional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, în cadrul unui amplu proiect transfrontalier, implementat alături de parteneri din raionul Cantemir (Republica Moldova), oraşul Kutaisi (Republica Georgia), judeţul Constanţa şi oraşul Vilkovo (Ucraina).

În funcţie de gradul de dificultate, fiecare traseu este marcat de o culoare specifică. Astfel, sunt: 4 trasee Mov (cele mai uşoare), 3 trasee Galbene, 3 trasee Verzi, 2 trasee Albastre, 2 trasee Roşii şi un traseu Negru (cel mai greu).

Fiecare participant primeşte un echipament de securitate, care trebuie folosit în permanenţă pentru siguranţă, parcul având 120 de astfel de echipamente, pentru copii şi adulţi. Limitele de vârstă, înălţime şi greutate (maximum 100 de kg) sunt afişate la începutul fiecărui traseu.

Parcul de Aventură va fi deschis de miercuri şi până duminică (luni şi marţi va fi închis), între orele 10:00-20:00.

Tarifele sunt următoarele:
- miercuri şi joi - 25 lei pentru copii şi 35 de lei pentru adulţi, pentru o perioadă de 3 ore
- vineri, sâmbătă şi duminică – 30 de lei pentru copii şi 40 de lei pentru  adulţi, pentru o perioadă de 3 ore
- pentru fiecare oră suplimentară se va plăti 15 lei (miercuri şi joi) sau 20 de lei (vineri-duminică).

! De asemenea, până la finalizarea licitaţiei privind noile trasee de transport din judeţul Galaţi, în care este inclus şi un traseu către Pădurea Gârboavele, un operator privat va efectua (contra cost) sâmbăta şi duminica, din oră în oră, curse către şi dinspre Pădurea Gârboavele. Prima plecare este din Bariera Traian (capătul autobuzelor) la ora 09:30, iar ultima din Pădurea Gârboavele la ora 20:30 (din faţa Muzeului Satului).

Parcul de Aventură este gestionat de către Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Galaţi.

Galerie foto/video, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite