15 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Municipiul Galaţi este Best Electric City 2023
Municipiul Galaţi este Best Electric City 2023

Municipiul Galaţi a primit, joi, distincţia „Best Electric City”, în cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Ministerului Mediului. Este vorba despre un premiu acordat pentru programul de instalare a staţiilor de încărcare a maşinilor electrice.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Oraşul nostru s-a schimbat foarte mult, graţie măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care priveşte transportul electric. Pentru că încurajăm şi susţinem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraş 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de staţii. Este un premiu care ne onorează şi ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendinţe, pentru un mediu curat şi sănătos”.
Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, de către ministrul Mediului Tánczos Barna.
Competiţia Best Electric Car a dezvoltat un parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraş cu maşinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare. Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării.
Pe lângă proiectele privind instalarea de staţii pentru maşinile electrice, Primăria municipiului Galaţi a derulat sau derulează multe alte acţiuni în ce priveşte un transport prietenos cu mediu. În ultimii ani au ajuns la Galaţi 105 mijloace de transport noi şi moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid - primele astfel de mijloace din istoria oraşului; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie  - primele tramvaie noi din ultimii 30 de ani). Alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge la Galaţi, cu finanţare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze).
În plus, au continuat proiectele de amenajarea a pistelor pentru biciclişti, în ultimii ani fiind amenajate piste de circa 20 de km. Mai mult, sistemul de iluminat public este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite