14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţean muşcat mortal de gât de un câine din rasa Amstaff
Gălăţean muşcat mortal de gât de un câine din rasa Amstaff

La data de 16 iulie 2023, la ora 20:28, Poliţia Galaţi a fost sesizată prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, cu vârsta de 50 de ani, cu privire la faptul că în curtea unui imobil din satul Roşcani, comuna Băneasa, judeţul Galaţi, se află căzut, la nivelul solului în stare de inconştienţă, fratele său, un bărbat de 47 de ani şi nu se poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.
La faţa locului au ajuns în scurt timp poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti şi un echipaj medical de la Ambulanţă, care au constatat că cele sesizate se confirmă.
Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului.
De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte.
Din verificările preliminare efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că proprietarul imobilului şi al câinelui, de circa 3 ani, lăsase în grija bărbatului, de 47 de ani, gospodăria şi sarcina de a hrăni animalele pe care le deţine, pe perioada cât era plecat de acasă la muncă.
Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat, iar proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte.
În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17:00 şi, întrucât nu se întorsese la domiciliul său, în jurul orei 20:20, fratele şi cu nepoata lui au mers să vadă ce se întâmplă.
În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului, iar câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere.
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, conform art.12 alineat 1, din OUG 55/2002, a infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment.


Articole înrudite