18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deşi directorul Electrocentrale, Tudor Petre, a anunţat că începând cu noaptea de miercuri spre joi, mai exact de la ora 24, se va sista furnizarea agentului termic către Apaterm până când societatea locală de furnizare a apei calde şi a căldurii nu va achita datoriile în valoare de 37 milioane de lei, acest lucru nu s-a întâmplat. Directorul Petre ne declara ieri în jurul orei 11:30 că societatea a început sistarea agentului termic primar către Apaterm în jurul orei 8 şi că decizia a fost luată în colaborare cu reprezentanţii conducerii Ministerului Economiei. „N am luat decizia de unul singur şi Electrocentrale va relua furnizarea agentului termic primar doar atunci când Apaterm va plăti datoria de 37 de milioane de lei. Electrocentrale va furniza abur tehnologic către Combinat, deocamdată nu există niciun pericol să oprim livrarea, dar nu pot garanta că acest lucru nu ar putea să se întâmple la o dată pe care nu o pot preciza. Am fost chemat de domnul subprefect Panaitescu la o întâlnire pentru a discuta situaţia existentă, care nu a fost creată din cauza Electrocentrale”, ne-a declarat directorul Tudor Petre, înainte de a participa la întâlnirea convocată de urgenţă de către subprefectul Gabriel Panaitescu la sediul Prefecturii, unde au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Primăriei şi Apaterm.

Furnizarea apei calde, fără probleme până la ora 12

Acest lucru ni l-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, care a susţinut că ieri, în jurul orei 11:45, Electrocentrale furniza agentul termic primar la  acelaşi debit şi temperatură, ceea ce înseamnă că furnizarea apei calde se făcea normal. „Domnul director a făcut un anunţ fără să se consulte cu nimeni, dar pe care până la ora 12 nu a pus-o în aplicare. Dacă ar face acest lucru nu ar respecta nici prevederile din programul de reorganizare al Apaterm”, ne-a declarat Mihai Costache.
Lupta dintre Electrocentrale, condusă de liberalul Tudor Petre, şi Apaterm şi Primăria Galaţi, condusă de liberalul Marius Stan, a intrat pe o turnură neplăcută pentru gălăţeni, mai ales cei care şi-au plătit datoriile.

Întreruperea furnizării apei calde a început în jurul orei 15

În timp ce la sediul Prefecturii continuau discuţiile pentru a găsi o soluţie de rezolvare a problemei, discuţii care nu se terminaseră până la închiderea ediţiei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai costache, ne-a declarat la ora 16 următoarele: „În jurul orelor 14:30 - 15, parametrii de furnizare a agentului termic primar au început să scadă, ceea ce înseamnă că  furnizarea apei calde în oraş s-ar putea opri. Primarul Marius Stan a informat reprezentanţii Ministerului Econiomiei şi cei ai Romgaz în legătură cu situaţia creată, solicitând o analiză a situaţiei, şi totodată se continuă discuţiile pentru găsirea unor soluţii de rezolvare a acestei probleme”. Potrivit aceleiaşi surse, este posibil ca în urma discuţiilor care s-au purtat ieri după amiază să se ajungă la un consens şi apa caldă să fie din nou furnizată, dar la fel de posibil este ca şi acest lucru să nu se întâmple. Reprezentanţii Combinatului nu au remis până la ora 16:30 un punct de vedere legat de situaţia apărută şi dacă acest lucru le-ar putea afecta activitatea.
Directorul Apaterm, Adriana Stratulat, ne-a declarat că joi, în jurul orei 14:30, Electrocentrale a oprit pompa care asigura furnizarea agentului termic primar către Apaterm, ceea ce înseamnă că oraşul ar urma să rămână fără apă caldă. „Nu cred că până mâine (n.r. astăzi, vineri) ar putea apărea noi indicaţii care să conducă la reluarea furnizării agentului termic primar”, ne-a declarat Adriana Stratulat.

Articole înrudite