14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: În premieră, orașul are expusă public o machetă 3D a zonei centrale - GALERIE FOTO
Galați: În premieră, orașul are expusă public o machetă 3D a zonei centrale - GALERIE FOTO

Primăria municipiului Galaţi informează că, în premieră, oraşul are expusă public o machetă 3D a zonei centrale, cu principalele obiective. Este vorba despre o reprezentare 3D care a fost amplasată pe Aleea de la P-uri, zonă care a fost modernizată de curând. De altfel, întreg centrul oraşului a primit un aspect modern în ultimii ani.
Macheta cuprinde şi o legendă cu 40 de obiective principale, menţionate în limbile română şi engleză, precum şi în limbajul Braille. Macheta este realizată din compozit (bronz şi corten), de unde şi aspectul specific al unei astfel de lucrări.
Întreg centrul municipiului Galaţi a fost schimbat complet în ultimii ani, graţie proiectelor derulate de către Primărie. Acestea au cuprins zonele: Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu, Pasajul Dunărea, zona Potcoava de Aur-Trei Star şi Aleea de la P-uri. De altfel, Aleea de la P-uri va asigura un aspect unitar alături de Parcul de la Elice şi Faleza Dunării, care de asemenea vor fi modernizate.
În completare, în zona centrală, proiectele Primăriei vizează modernizarea străzii Domnească (pe segmentul str. N. Gamulea – str. Gării), a Piaţetei de la Biserica Greacă şi a Palatului Simion Gheorghiu, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite