19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă 10 tramvaie noi pentru Galaţi! Ionuţ Pucheanu: «Pentru un transport public modern şi prietenos cu mediul!»
Încă 10 tramvaie noi pentru Galaţi! Ionuţ Pucheanu: «Pentru un transport public modern şi prietenos cu mediul!»

Primăria municipiului Galaţi informează că a lansat în licitaţie contractul de achiziţie a 10 tramvaie noi, cu o lungime de 18 metri. Valoarea totală estimată a contractului de achiziţie publică este de 98.454.000 lei fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri câştigate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ofertele sunt aşteptate până pe 26 iunie 2023, iar termenul de livrare este de 22 de luni de la semnarea contractului.
„Întotdeauna am susţinut numai achiziţia de mijloace noi şi nepoluante, pentru un transport public modern şi prietenos cu mediul. Am adus la Galaţi până acum peste 100 de astfel de mijloace de transport şi ne dorim înnoirea pe viitor a întregului parc auto”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Acest contract face obiectul proiectului „Achiziţia a 10 tramvaie de 18 metri şi două microbuze nepoluante”, cu finanţare europeană prin PNRR, câştigat de Primăria municipiului Galaţi în parteneriat cu Primăria comunei Vânători, proiect cu o valoare totală de 100.915.350 lei fără TVA.
În context, menţionăm că Primăria municipiului Galaţi a achiziţionat în ultimii ani 105 mijloace de transport noi şi nepoluante - 17 troleibuze, 20 de autobuze hibrid, primele astfel de mijloace din istoria oraşului, 20 de minibuze, 40 de autobuze Euro 6 şi primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite