19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mai mulţi gălăţeni au ajuns în spital după accidente provocate de neatenţie şi alcool
Mai mulţi gălăţeni au ajuns în spital după accidente provocate de neatenţie şi alcool

La data de 6 octombrie 2023, în jurul orei 17:06, pe DN2B, în interiorul localităţii Movileni, din judeţul Galaţi, a avut loc un accident rutier, în urma căruia un copil a fost rănit.
Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi, s-a stabilit că o femeie, cu vârsta de 30 de ani, din comuna Negreşti, judeţul Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe DN2B, în interiorul localităţii mai sus menţionată, având direcţia de deplasare dinspre municipiul Galaţi către comuna Şendreni, ar fi surprins şi accidentat un minor, cu vârsta de 11 ani, care se angajase în traversarea arterei rutiere, prin loc nepermis.
Victima a fost preluată şi transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate şi a rămas internată.
Conducătoarea auto deţine permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.
Un alt eveniment rutier a avut loc în cursul zilei de duminică, 8 octombrie 2023, în jurul orei 15:59, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Tecuci, pe fondul consumului de alcool.
Din verificările efectuate de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 40 de ani, din comuna Umbrăreşti, judeţul Galaţi în timp ce conducea un autovehicul pe strada Cuza Vodă, în interiorul localităţii mai sus menţionată, nu ar fi păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa şi l-a acroşat în partea din spate. Din impact, autoturismul lovit în partea din spate, condus de o femeie, cu vârsta de 34 de ani, din comuna Matca, a fost proiectat într-un alt autovehicul, aflat pe acostamentul din partea dreapta a sensului său de mers şi care era condus de un bărbat, cu vârsta de 46 de ani, din municipiul Tecuci.
În urma evenimentului rutier cele trei maşini implicate au fost avariate şi au fost rănite două persoane, fiind vorba de conducătorul auto din primul autovehicul şi conducătoarea auto. Victimele au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri şi investigaţii medicale de specialitate, unde femeia a rămas internată.
Toţi cei trei conducători auto au fost testaţi cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind pozitiv doar în cazul bărbatului, de 40 de ani. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care la unitatea spitalicească i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, respectiv conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.


Articole înrudite