13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lift pe Faleză şi Lego Land în Valea Ţiglinei
Lift pe Faleză şi Lego Land în Valea Ţiglinei

Faleza Dunării şi Valea Ţiglinei vor deveni spaţii moderne şi atractive pentru petrecerea timpului liber. În acest sens, astăzi, în şedinţa Consiliului Local Galaţi au fost aprobate două proiecte importante ce vizează aceste obiective. Concret, este vorba despre aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici.

Pentru Faleza Dunării s-a prevăzut amenajarea peisagistică a întregului areal. Lucrările vizează punerea în valoare a monumentelor de for public, realizarea unui circuit de vizitare, realizarea de piste pentru biciclete, amenajarea pistei de alergare, pistă de role, lift pentru persoane cu dizabilităţi, traseele pietonale, amenajarea de grupuri sanitare, amenajarea zonei pentru animale de companie, amenajarea de locuri de joacă pentru copii (zona Parc Elice, zona Trecere bac), amenajarea unui skate parc, consolidarea scărilor de la „Elice” şi a scărilor pe taluz, amenajarea gradenelor şi a foişorului, amplasarea de fântână arteziană, amenajarea de puncte comerciale, reabilitarea şi retehnologizarea staţiei de pompare a apei pentru sistemul de irigaţii, punctele de colectare a gunoiului, mobilierul urban (bănci, cişmele, coşuri de gunoi), reţelele de canalizare, apă, curenţi slabi, alimentarea cu energie electrică (instalaţie electrică pentru iluminat public, iluminat arhitectural, iluminat grupuri sanitare, foişoare, puncte de alimentaţie publică). Proiectul prevede inclusiv refacerea pereului pentru împiedicarea eroziunii şi a inundaţiilor. Valoarea totală a investiţiei va fi de 525.085.913,03 lei cu TVA.

Pentru Valea Ţiglinei s-a prevăzut, de asemenea, amenajarea peisagistică a întregului areal. Lucrările vizează realizarea de piste pentru role, biciclete şi alergare, zone pentru circulaţie pietonală, sistem de iluminat (reţele de curenţi slabi, supraveghere video, wi-fi şi amplasare de încărcătoare solare pentru telefoane, iluminat exterior), locuri de joacă, amenajare Skate Parc, amenajare Lego Land, amenajare labirint, amfiteatru, amenajare zonă pentru animale de companie, amenajare locuri de parcare, platforme punct colectare gunoi, platforme aferente atelierelor de creaţie, amenajare foişor, pavilion umbrar, grupuri sanitare, mobilier urban (bănci, cişmele, coşuri de gunoi), amenajare podeţe, sistem de irigaţii, consolidarea malurilor de pământ adiacente Bazei Sportive Siderurgistul, instalaţii sanitare, canalizare pluvială etc. Valoarea totală a investiţiei este de 68.054.047,88 lei cu TVA.

! Pentru serviciile de proiectare (DALI şi PT) necesare punerii în valoare a Falezei Dunării şi a Văii Ţiglinei s-a obţinut finanţare europeană, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, iar pentru lucrările de investiţii se vor accesa bani europeni pentru cele două proiecte prin Programul Operaţional Regional 2021-2027, fiind aşteptate în acest sens ghidurile de finanţare.

Oraşul nostru s-a schimbat foarte mult în ultimii ani şi trebuie să continuăm în aceeaşi linie. Când vorbim de modernizarea Galaţiului, Faleza Dunării nu poate face excepţie, ca de altfel şi Valea Ţiglinei. Astăzi am făcut noi paşi importanţi pentru realizarea acestor două obiective, urmând să accesăm fonduri europene pentru realizarea lucrărilor propriu-zise”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. *foto: caracter ilustrativ


Articole înrudite