22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Accident spectaculos pe DN 26, în zona localităţii Vânători. Un microbuz de transport persoane s-a răsturnat peste o maşină, după ce în prealabil îi acroşase partea din spate. Impactul a fost atât de puternic încât maşinile au ajuns într-un copac, iar microbuzul s-a răsturnat peste autoturismul care era deja strivit de copac. Trei persoane au fost rănite - este vorba de şoferiţa autoturismului şi de doi călători din microbuz.
Accidentul a avut loc când microbuzul a lovit autoturismul care oprise pentru a vira la stânga. Având viteză sau fiind prea aproape de autoturism, şoferul microbuzului nu a văzut că autoturismul a oprit şi l-a lovit în plin. Autoturismul, la volanul căruia se afla o femeie de 31 de ani, a fost proiectat pe celălalt sens de mers şi izbit într-un copac. Nici şoferul microbuzului nu a mai reuşit să redreseze maşina, deoarece şi el a ajuns pe contrasens, a lovit iar autoturismul şi s-a răsturnat peste acesta. „Din primele cercetări se pare că vina îi aparţine şoferului de pe maxi-taxi, care nu a respectat distanţa minimă de siguranţă dintre maşinile în mers, a acroşat autoturismul când acesta semnaliza stânga şi mai apoi s-a răsturnat”, a precizat cms. Bogdan Carp, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.
Şoferul microbuzului a fost testat, dar avea alcoolemie zero. Tatăl acestuia, venit la locul accidentului, susţine că fiul lui nu a mai avut niciodată vreun accident.
Trei persoane au fost duse cu ambulanţele la Spitalul de Urgenţă. Şoferita din autoturism, o femeie de 31 de ani, a fost cel mai grav rănită. Alţi doi pasageri au fost răniţi şi sunt încă şocaţi deoarece a trebuit să iasă printr-un geam spart din microbuzul răsturnat. Un pasager din microbuz îşi aminteşte cu greu prin ce a trecut. „Eram în faţă când a intrat şoferul în depăşire şi apoi s-a răsturnat. Normal că m-am speriat. Am ieşit pe brânci, prin geamul din spate, care era spart”, a spus unul dintre cei doi pasageri răniţi.
Medicii spun că niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte, dar femeia e mai grav rănită. „Femeia are mai multe traumatisme, şi abdominale şi toracice, şi este la investigaţii, iar celelalte două persoane prezintă politraumatisme uşoare prin accident rutier”, a precizat dr. Lucica Grigorică, de la Spitalul de Urgenţă Galaţi.


Articole înrudite