19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pasaj subteran din Chişinău reabilitat cu fonduri de la Municipiul Galaţi
Pasaj subteran din Chişinău reabilitat cu fonduri de la Municipiul Galaţi

Un pasaj subteran din Chişinău, situat pe strada Ion Creangă, intersecţie cu bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în preajma Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, a intrat în reparaţie, iar Primăria municipiului Chișinău precizează că valoarea proiectului este de circa 4 milioane de lei, dintre care jumătate din sumă va fi acoperită din bugetul municipal, iar cealaltă jumătate - cu suportul oraşului Galaţi, România.

Potrivit municipalității din Chișinău, lucrările de reparaţie vor fi organizate pe porţiuni, fără a limita deplasarea cetăţenilor. Reabilitarea subteranei presupune următoarele lucrări: reparaţia scărilor, cu amenajarea rampelor pentru utilizatorii de scaun rulant; tencuirea pereţilor şi a tavanului, curăţarea sistemului de canalizare pluvială, modernizarea iluminatului precum şi instalarea sistemului de supraveghere video. Lucrările de reparaţie a subteranei sunt prevăzute pentru o perioadă de 10 luni. *sursa foto: facebook - Ion Ceban, primar general al municipiului Chișinău

Contactat de reporterii noștri, primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a declarat: "Nu. Nu au fost alocaţi bani pentru aşa ceva. Dacă ar fi nişte bani în plus, i-am investi în reparaţiile unor străzi din Galaţi. Nu ştiu cum s-a ajuns la concluzia asta. De altfel se poate vedea şi în bugetul municipiului Galaţi că nu au fost prevăzute sume în acest scop", ne-a declarat edilul.

În schimb, primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, a scris ieri pe contul său oficial de facebook (FOTO ↓) şi a publicat un comunicat de presă pe site-ul Primăriei Chişinău cu referire la aceste lucrări şi la sursele de finanţare (VEZI GALERIA DE IMAGINI DE MAI JOS! ↓).

275987235 726114765054642 4809343662277869218 n

"O nouă subterană a început a fi reparată! Una dintre cele mai mari treceri subterane din capitală a intrat în reparaţie. Este vorba despre pasajul subteran din str. Ion Creangă 2, intersecţie cu bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în preajma Universităţii Pedagogice.

Aceasta nu a mai fost reabilitată anterior niciodată, iar în ultimii ani prezenta pericol pentru persoanele care trec pe acolo: murdară, cu scări avariate şi fără lumină. Costul total al lucrărilor de reparaţie sunt de circa 4 mil. de lei, jumătate din sumă este contribuţia Primăriei Chişinău, cealaltă jumătate este suportul din partea oraşului Galaţi, România.

Contractul de executare este pe 10 luni.

Pentru că fluxul de persoane care trec zilnic prin această subterană este mare, lucrările de reparaţie vor fi efectuate treptat, fără a limita accesul oamenilor.  Lucrările sunt complexe şi presupun:
- Reconstrucţia scărilor de acces şi a rampelor pentru persoanele cu necesităţi speciale
- Reparaţia tavanului
- Modernizarea sistemului de iluminat
- Reparaţia pereţilor şi a spaţiilor comerciale
- Curăţarea sistemului de canalizare pluvială
- Instalarea camerelor de supraveghere video

Până la sfârşitul mandatului, îmi propun ca toate trecerile subterane din capitală să fie reparate", se arată în postarea edilului de la Chișinău.

Care dintre cei doi primari îşi dezinformează cetăţenii, vom încerca să desluşim în zilele următoare.


Articole înrudite