12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Percheziţii de proporţii la Galaţi: Sute de oi şi miei furate din stâne din judeţ (FOTO/VIDEO)
Percheziţii de proporţii la Galaţi: Sute de oi şi miei furate din stâne din judeţ (FOTO/VIDEO)

La data de 25 mai 2023, în urma activităţilor investigative şi de cercetare efectuate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bereşti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Bereşti şi a comunelor Măstăcani, Rădeşti, Jorăşti şi Bereşti Meria, toate din judeţul Galaţi, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 13/14.05.2023, în baza unei înţelegeri prealabile, trei bărbaţi, cu vârstele de 36, 33 şi 43 de ani, primii doi din oraş Bereşti, iar al treilea din comuna Rădeşti, s-ar fi deplasat la o stână amplasată în extravilanul satului Bălăşeşti şi ar fi sustras 180 de ovine (oi şi miei).
Conform înţelegerii, cea mai mare parte dintre ovine ar fi urmat să fie valorificate la deţinătorul unei stâne amplasată pe raza comunei Măstăcani, un bărbat de 44 de ani, pentru care urma să fie achitată suma de 2000 de euro.
Prejudiciul efectiv al oilor sustrase a fost estimat la 105.000 de lei.
Percheziţiile au fost efectuate atât la adresele de domiciliu, cât şi la stânele deţinute de aceste persoane, fiind obţinute probe care să confirme comiterea furtului. De asemenea, au fost puse în executare şi mai multe mandate de aducere.
În urma audierilor şi administrării materialului probator, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbaţilor cu vârstele de 36, 33 şi 43 de ani, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 26 mai 2023, aceştia să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive.
Totodată, sunt desfăşurate activităţi în vederea depistării bărbatului de 44 de ani, care nu a fost găsit la adresa de domiciliu şi se sustrage, la acest moment, cercetărilor.
De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul de 43 de ani ar fi cel care, în noaptea de 07/08.05.2023, ar fi sustras 94 de ovine (64 de oi şi 30 de miei) de la o altă stână amplasată tot în extravilanul localităţii Bălăşeşti. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 50.000 de lei.
Cu privire la furtul celor 180 de oi, au fost recuperate 128, iar legat de furtul celor 94 de oi, au fost recuperate 40 de oi, toate acestea din diferite locaţii unde au avut loc percheziţiile. Ovinele vor fi predate în cel mai scurt timp persoanelor vătămate.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor, Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, Secţiei 7 Poliţie Rurală Matca, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Biroului Protecţia Animalelor, Poliţiei Municipiului Galaţi – Biroul Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi a luptătorilor din cadrul Serviciul pentru Acţiuni Speciale Galaţi.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Cercetările vor fi continuate de poliţişti sub coordonarea procurorului de caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale ale persoanelor bănuite de comiterea acestor furturi, în vederea luării măsurilor legale care se impun şi recuperarea prejudiciului.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

FOTO/VIDEO mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite