22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi vrea Walk of Fame ca la Hollywood pe strada Domnească
Primăria Galaţi vrea Walk of Fame ca la Hollywood pe strada Domnească

Primăria municipiului Galaţi informează că va continua modernizarea şi punerea în valoare a a străzii Domnească. În acest sens, în ultima şedinţă a Consiliului Local, s-au stabilit indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de modernizare a străzii Domnească, pe segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) şi strada Gării (Biserica Catolică).
„Vom continua amenajarea străzii Domnească, una dintre cele mai îndrăgite străzi, care va fi pusă în valoare pentru că ne dorim să readucă ceva din farmecul de altădată, dar să-şi păstreze în acelaşi timp funcţionalitatea. Mai mult, venind în întâmpinarea gălăţenilor, ne dorim ca strada să fie pietonală în weekend, pe modelul zonei Spicu - Romarta care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
În proiect sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, refacerea zonei din faţa Teatrului Dramatic, reconfigurarea şi modernizarea spaţiilor verzi, sisteme de irigaţii automatizate, piste pentru biciclişti, bănci şi coşuri de gunoi, iluminat public de tip led, amenajarea de elemente tip «Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame» pentru circa 150 de personalităţi marcante ale Galaţiului. Pentru pietonalizarea din weekend, în zona intersecţiei cu str. Gării, dar şi la intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.
De altfel, în zonă se vor derula şi alte proiecte importante pentru gălăţeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban ce include Teatrul Dramatic care va fi renovat, amenajarea spaţiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune şi crearea unei parcări subterane, precum şi reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluţiei.
Valoarea totală a investiţiei ce vizează modernizarea străzii Domnească este de 21.782.244 lei, iar lucrările vor demara după reabilitarea reţelei de apă pe segmentul str. Eroilor - str. Gării, cea de pe segmentul str. N. Gamulea - str. Eroilor fiind deja realizată, menţionează municipalitatea.


Articole înrudite