16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria, la un pas de evacuare din sediul de pe strada Domnească
Primăria, la un pas de evacuare din sediul de pe strada Domnească
Municipalitatea este pe punctul de a pierde sediul pe care îl ocupă de câteva zeci de ani pe strada Domnească, nr. 38. Pierre Macri, proprietarul clădirii, a notificat de luna trecută municipalitatea să iniţieze discuţii pentru negocierea noii chirii pentru spaţiul pe care îl ocupă, dar reprezentanţii Primăriei nu au dat niciun semn de viaţă.
„Le-am transmis o adresă, prin care îi invit până vineri, 15 martie, ora 12,00, la sediul meu pentru a discuta situaţia contractului de închiriere şi eventualitatea prelungirii lui. Până acum nu au dat niciun semn de viaţă şi nu e deloc bine”, ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Pierre Macri. Miza acestui joc de-a şoarecele şi pisica este chiria pe care o plăteşte în prezent municipalitatea, fiind vorba de 10.000 de euro pe lună, şi pe care Pierre Macri o vrea majorată. Municipalitatea a plătit până acum peste 250.000 de euro din bani publici, după majorarea chiriei de la 4.000 la 10.000 de euro, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Se cere o chirie identică celei încasate de municipalitate pentru spaţiile proprii
Autorităţile locale merg pe ideea că actualul contract de închiriere se va prelungi automat dacă vor continua să plătească chiria, ceea ce în limbaj juridic înseamnă „tacita relocaţiune”, dar Pierre Macri nu vrea să audă de aşa ceva.
„Noi vrem să discutăm noua chirie. Asta e foarte clar. Nu vom cere nimic altceva decât chiria pe metru pătrat pe care o percepe Primăria pentru propriile spaţii închiriate”, susţine avocatul Didel Bujeniţă.
Noua administraţie locală şi-a declarat intenţia de a muta sediul Primăriei în clădirea care se învecinează cu Prefectura, dar nu se ştie cât va mai dura până când se vor încheia lucrările la imobil. Până una-alta, Galaţiul este singurul municipiu reşedinţă de judeţ din România unde administraţia publică locală nu dispune de un sediu propriu. Municipalitatea ar putea ajunge în situaţia de a discuta despre sediul său cu un alt proprietar, în condiţiile în care Pierre Macri negociază de luni bune posibilitatea cumpărării clădirii de pe strada Domnească, nr. 38, cu un fond de investiţii din străinătate.


Articole înrudite