19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria transformă o clădire veche de pe Traian în centru modern pentru bătrâni
Primăria transformă o clădire veche de pe Traian în centru modern pentru bătrâni

Primăria municipiului Galaţi informează că o clădire, aflată în prezent într-o stare avansată de degradare, va fi renovată şi destinată acordării de servicii sociale persoanelor în vârstă, după ce au fost atrase fonduri prin PNRR, iar contractul de lucrări este deja în procedură de licitaţie.
Astfel, pentru clădirea situată pe strada str. Traian nr. 203, respectiv Corp C6, s-au prevăzut în principal lucrări de reabilitare termică, realizare a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei, instalare a sistemelor de climatizare, modernizare a instalaţiei de iluminat etc.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Bunicii merită toată atenţia, toată grija noastră. De aceea, vom aduce la noi standarde şi această clădire, într-un spaţiu unde va funcţiona pe viitor şi un centru modern destinat bunicilor”.
Pentru obiectivul „Renovare energetică – Căminul pentru Persoane Vârstnice Ştefan cel Mare şi Sfânt, Str. Traian nr. 203, Corp C6” au fost atrase fonduri prin PNRR. Contractul de lucrări estimat la 10,4 milioane de lei a fost deja lansat în licitaţie publică pe 26 februarie, iar ofertele mai pot fi depuse până pe 15 martie.
Primăria municipiului Galaţi derulează deja, în acelaşi perimetru, un proiect important ce presupune înfiinţarea unui viitor centru destinat persoanelor în vârstă, pentru petrecerea timpului liber şi consiliere. Este vorba despre viitorul centru „Tinereţe fără bătrâneţe”, în cadrul căruia sunt în curs de renovare alte corpuri de clădiri. Este un proiect cu fonduri europene de aproximativ 16 milioane de lei, transmite Compartimentul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite