22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Salarii mai mari cu până la 30% la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi
Salarii mai mari cu până la 30% la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi

Chiar dacă Universitatea Dunărea de Jos este încă în toiul scandalului generat de neconfirmarea în funcţie a rectorului ales Puiu Lucian Georgescu de către Ministerul Educaţiei, se pare că administrarea acesteia merge înainte şi că va avea un buget generos care permite creşteri salariale de invidiat.
Astfel, în baza Hotărârilor Consiliului de Administraţie nr. 9/07.02.2024 şi nr. 13/12.02.2024, se vor acordă salarii diferenţiate următoarelor categorii de personal:
- Asistenţii universitari titulari, lectorii universitari titulari, şefii de lucrări titulari, vor primi în plus la salariu un procent de 15%;
- Directorii de departament, prodecani, decani, directori de şcoli doctorale, preşedinţii comisiilor permanente ale Senatului universitar, vicepreşedintele Senatului universitar, vor beneficia de o majorare salarială în procent de 20%;
- Prorectorii, directorul CSUD, rectorul, preşedintele Senatului universitar, vor avea o creştere salarială în procent de 30%.
Deşi unele voci spun că rectorul Puiu Lucian Georgescu ar "ameninţa" că nu se vor plăti salariile, surse de încredere au declarat pentru Monitorul de Galaţi că salariile au fost plătite la timp până în prezent.
În privinţa poziţiei lui Puiu Lucian Georgescu, rămâne de văzut ce va decide instanţa cu privire la suspendarea prin ordonanţă preşedinţială a hotărârii Ministerului Educaţiei, dar şi dacă săptămâna viitoare, când încetează mandatul rectorului, dacă şi pe cine va numi ministerul ca ordonator de credite care să acopere vidul de conducere, până la organizarea de noi alegeri pentru funcţia de rector.

UPDATE: S-a dat prima decizie a instanţei privind neconfirmarea rectorului Puiu Georgescu

❗️Ministerul Educaţiei cere senatului Universităţii Dunărea de Jos Galaţi să numească un rector interimar


Articole înrudite