22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ministerul Educaţiei cere senatului Universităţii Dunărea de Jos Galaţi să numească un rector interimar
Ministerul Educaţiei cere senatului Universităţii Dunărea de Jos Galaţi să numească un rector interimar

Agitaţie mare în Universitatea Dunărea de Jos Galaţi. După emoţiile alegerilor care au împărţit comunitatea academică în două, în funcţie de candidatul preferat, şi după neconfirmarea în funcţie de către Ministerul Educaţiei a rectorului ales Puiu Lucian Georgescu, acum se aşteaptă cu nerăbdare organizarea unei noi sesiuni de alegeri pentru funcţia de rector.
Dar cum procedurile pentru organizarea alegerilor durează, iar mandatul actualului rector Puiu Lucian Georgescu expiră pe data de 22 februarie 2024, Ministerul Educaţiei a cerut preşedintelui Senatului universitar Alexandru Nechifor ca până la data de 21 februarie 2024 să transmită ministerului, hotărîrea Senatului universitar de desemnare a persoanei care va asigura interimatul funcţiei de rector, dar nu mai mult de 3 luni. 
”Persoana care va asigura pe perioadă determinată interimatul funcţiei de rector va avea calitatea de ordonator de credite şi va reprezenta instituţia de învăţământ superior până la confirmarea unui nou rector de către Ministerul Educaţiei”, se menţionează în adresa transmisă Senatului Universităţii Dunărea de Jos Galaţi.

Citește și S-a dat prima decizie a instanţei privind neconfirmarea rectorului Puiu Georgescu


Articole înrudite