Şcolile Gimnaziale nr. 3 şi nr. 22 vor fi anvelopate cu fonduri europene

Miercuri, 15 Noiembrie 2017 16:39
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va semna contractele de finanţare cu bani din fonduri europene pentru reabilitarea, anveloparea şi dotarea cu centrale termice a Şcolilor Gimnaziale nr. 3 şi nr. 22.
Finaţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădiri publice şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea B – Clădiri publice.
În urma licitaţiei publice, lucrările de proiectare şi execuţie pentru ”Anvelopare unităţi de învăţământ Şcoala gimnazială nr. 22 ” au fost câştigate de Asocierea S.C. Moviland Met S.R.L. – S.C Proconstrid S.R.L.– S.C. Muşat S.R.L cu lider de asociere A.C. Moviland S.R.L. cu o valoare totală a contractului de 2.157.056, 99 lei inclusiv TVA.
Licitaţia pentru proiectul ”Anvelopare unităţi de învăţământ Şcoala gimnazială nr. 3” a fost câştigată de Asocierea S.C. Dreams Riviera S.R.L – S.C. Proiect Construct Regiunea Transilvania S.R.L. – S.C. Romsit Construct S.R.L. cu lider de asociere S.C. Dreams Riviera S.R.L. la care valoarea totală a contractului de lucrări (sumă cu T.V.A. ) este de 2.263.645, 54 lei.
Principalele lucrări ce vor fi executate în cele două unităţi de învăţământ sunt: montarea de centrale termice, reparaţii capitale la instalaţiile electrice şi termice, anveloparea clădirilor, refacerea faţadelor, reabilitarea rigolelor şi trotuarelor.
Durata prevăzută în contracte pentru lucrările de proiectare este de 45 de zile, iar cea pentru execuţia lucrărilor este de 12 luni. După finalizarea proiectării vor fi demarate lucrările de execuţie ce pot fi realizate pe perioada sezonului rece, urmând ca atunci când vremea va fi favorabilă să fie demarate lucrările de anvelopare şi refacere a faţadelor.
Un procent de 98 % din valoarea lucrărilor va fi acoperit cu bani din fonduri europene. Din această valoare 13% reprezintă fonduri guvernamentale asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, iar un procent de 2 % va fi suportat din bugetul local.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu