02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ponta, atac dur la Liviu Dragnea: ”Nu mai am de gând să mai protejez vreun hoţ sau vreun îmbogăţit din ăsta ca Dragnea”
Ponta, atac dur la Liviu Dragnea: ”Nu mai am de gând să mai protejez vreun hoţ sau vreun îmbogăţit din ăsta ca Dragnea”

Victor Ponta, Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu au venit la Galaţi pentru discuţii cu membrii şi simpatizanţii ProRomânia, partid care se vrea a fi o alternativă pentru membrii PSD sătui de Dragnea şi de actualele politici ale acestuia, dar şi pentru membrii PNL dezamăgiţi de Orban. Potrivit declaraţiilor, Pro România vrea să aducă un echilibru pe actuala scenă politică şi socială în care, spun ei, măsurile care au fost asumate de PSD prin priogramul de guvernare de fapt nu se aplică. ”Nu a fost vorba că facem investiţii să se dezvolte şi Galaţiul şi Brăila, nu doar Bucureştiul? Nu s-a făcut nimic. Vrem să aducem un echilibru în societate, să nu mai fie crize ca în 2017, lucruri bune la televizor şi lucruri proaste în buzunar. Discrepanţa în societate se măreşte. Să ştiţi că în 2017 Bucureştiul este mai bogat ca în 2016, dar Galaţiul este mai sărac şi toată această discrepanţă este resimţită de toată lumea“, a spus Victor Ponta, la Galaţi, referindu-se la problemele economice majore legate de creşterea preţurilor la utilităţi şi alimente şi diferenţele între promisiunile de la Guvern şi ceea ce va exista efectiv în buzunarele oamenilor.
Victor Ponta a atacat continuu liderul PSD drept răspuns la faptul că Dragnea şi oamenii din jurul său îl atacă zilnic.
”Apariţia Pro România îi deranjează şi pe liderii PSD pentru că noi spunem lucruri adevărate despre ceea ce ar fi trebuit să facă PSD şi nu face din cauza faptului că a fost confiscat de un grup, îi deranjează şi pe cei de la PNL pentru că de fapt noi suntem opoziţia. 95% din membrii PSD şi votanţii PSD îmi sunt în continuare prieteni, înţeleg că Dragnea nu este egal PSD, Dragnea a venit de la PD, a confiscat PSD, şi va pleca, să sperăm, înainte de a distruge PSD. Eu cred că azi, când vorbim, domnul Dragnea a făcut un blat cu Iohannis să candideze la prezidenţiale, să nu îi facă probleme la prezidenţiale şi domnul Dragnea să păstreze Guvernarea. E un blat care face rău României şi din care domnul Dragnea va avea de pierdut, domnul Iohannis se alege preşedinte şi Dragnea cu Tel Drumul şi cu lacul Belina”, a mai spus Victor Ponta.
În plus, Ponta a spus, legat de subiectul dosarului penal Tel Drum, că nu a făcut decât să dea declaraţii ca martor când a fost solicitat. A recunoscut că în 2014 a acoperit mai mulţi baroni PSD, dar acum şi-ar fi învăţat lecţia. ”În 2014, în campania pentru prezindeţiale, am tot protejat tot felul de baroni local şi domnul Iohannis m-a tocat cu chestia asta. Nu a zis că eu sunt corupt, că nu a zis nimeni chestia asta, dar a zis că ţin în spate şi protejez tot felul de corupţi ca Dragnea şi alţi baroni locali. Şi m-a costat foarte tare chestia asta şi probabil foarte mulţi oameni au zis: dom'le, nu aveam nimic cu Ponta, dar pentru că îi ţine pe baroni în spate votăm cu Iohannis. Eu mi-am învăţat lecţia şi nu am de gând niciodată să mai protejez nici măcar prin tăcere hoţiile unor oameni lacomi. Şi la ce mă refer: nu a primit nimeni, nici un votant PSD vreun euro din cei 21 milioane de euro pe care i-a luat Tel Drum, da, pe fonduri europene. Nu intră niciun votant PSD în lacul Belina pe care l-a luat Dragnea şi, din câte ştiu eu, niciun votant PSD nu merge în casele din Brazilia. I-am protejat în 2014 şi am făcut rău şi nu mai am de gând să mai proptejez vreun hoţ sau vreun îmbogăţit din ăsta ca Dragnea şi după aia eu să plătesc preţul pentru că ....şi Grindeanu, şi eu, şi alţii au spus adevărul şi nu o să mint pentru Dragnea şi nici pentru Tel Drum niciodată. Oricum nu am zis nimic care să îl afecteze în mod special pe Dragnea“, a mai spus Ponta.
Trebuie menţionat că la Galaţi, partidul Pro România îl are în frunte pe controversatul politician Eugen Durbacă, care nici el nu mai ştie câte partide a schimbat în lunga-i carieră politică, ultimul fiind ALDE, partid din care a fost exclus împreună cu Daniel Constantin şi Mircea Banias, cu toţii prezenţi la conferinţa de presă de la Galaţi.


Articole înrudite