19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Se face stadion la Galaţi!
Se face stadion la Galaţi!

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi managerul tehnic al SC Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, au susţinut astăzi o conferinţă de presă la stadionul Oţelul pentru a anunţa construirea unui nou stadion în oraş pe locul actualei arene „Nicolae Rainea” (Dunărea). Noul stadion va avea între 25.000 şi 30.000 de locuri şi se va ridica la standarde europene cu obiectivul de a găzdui şi meciuri din competiţiile continentale. În următoarea perioadă, va fi lansat în licitaţie publică studiul de fezabilitate aferent acestei investiţii majore din municipiu. Costul ridicării noului obiectiv se va ridica la aproximativ 100 de milioane de euro, finanţarea urmând să fie asigurată în principal de la bugetul naţional, dar şi de la cel local.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Gălăţenii merită un stadion modern, iar Oţelul, prin rezultatele minunate din ultima perioadă, mă obligă să nu mai amânăm nicio zi paşii necesari pentru ca oraşul nostru, singurul din Moldova care a câştigat campionatul naţional de fotbal, să aibă un stadion cum trebuie. Calificarea în Finala Cupei României, pentru care îi felicit pe toţi cei care pun umărul la această echipă, mi-a dat imboldul necesar să fac tot ce este posibil ca să ridicăm stadionul pe care să venim la meciurile echipei noastre, dar şi la altfel de evenimente, cum ar fi diverse concerte, aşa cum se întâmplă peste tot în Europa.”
Dorinel Munteanu, manager tehnic SC Oţelul Galaţi: „Mă bucur că munca noastră din ultimii ani nu a rămas fără ecou şi că administraţia publică locală, cu domnul primar în frunte, au luat această decizie. Galaţiul trăieşte prin fotbal şi merită cele mai bune condiţii la meciurile de acasă ale echipei favorite pentru care mai mereu umple tribunele.”


Articole înrudite