19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şoferii gălăţeni conduc cu moartea-n ceafă
Şoferii gălăţeni conduc cu moartea-n ceafă

Rezultatele acţiunilor de control tehnic în trafic efectuate de Registrul Auto Român în semestrul I din anul 2023!
Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele şase luni din anul 2023, 44.472 de vehicule, la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 44,16% dintre acestea aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.
Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la:

• instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,54%);
• emisiile poluante (22,1%);
• punți, jante, anvelope și suspensie (13,04%);
• vizibilitate (12,81%);
• șasiu și elemente atașate șasiului (11,08%).
Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 5,57% dintre vehiculele controlate şi în 1,9% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma verificărilor s-au identificat deficienţe din sfera poluării la 2.820 de vehicule dintre cele controlate. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete. În cazul a 3.064 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.
Aproximativ 2,6% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică - ITP fals, expirat sau anulat.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, pe parcursul primelor şase luni ale anului 2023, au fost aplicate 14.354 de sancţiuni, au fost retrase 12.362 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 194 de vehicule şi 260 ITP-uri au fost anulate.
***
În judeţul Galaţi au fost verificate, în perioada menţionată, 1.047 de vehicule. Dintre acestea, 66,96% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 82 (7,83%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,97% din cazuri s-au constatat deficienţe din sfera poluării şi 2,48% aveau ITP fals, expirat sau anulat.
În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în acest judeţ au fost aplicate 539 de amenzi contravenţionale şi au fost retrase 527 de certificate de înmatriculare.
În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.
"Atragem atenţia că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni", transmite Biroul de presă, Registrul Auto Român. FOTO/VIDEO mai jos!


Articole înrudite